Obavijest

Obavijest

 

Poštovani naši polaznic-i/e i pratitetlji-i/ce,

zbog pandemije koronavirusa i u skladu s mjerama Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske Centar za cjeloživotno učenje i kulturu od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine uvodi on line nastavu u programima osposobljavanja za Internet marketing, suradnika za pripremu i provedbu projekata financiranih EU sredstvima, te knjigovođu.
Nastava će se održavati ponedjeljkom i četvrtkom u terminu od 14 do 17 sati.
Do daljnjega se odgađa nastava AutoCAD-a, osposobljavanje za masere i uzgajivače povrća, cvijeća i ljekovitog bilja u zatvorenim prostorima, te praksa za dadilje.
Također su odgođene radionice koje su se u sljedeća dva tjedna trebale održati u sklopu projekta „60 zrna radosti“ u vrtićima, radionica „Zdrava prehrana u vrtićima“, radionica Državne škole za javnu upravu „Poslovna komunikacija,  te radionice keramike.
Tečajevi stranih jezika bit će organizirani on line ukoliko polaznici budu iskazali interes i imali mogućnost takvog oblika učenja.
O tome, kao i ostalim promjenama u radu Centra izvijestit ćemo tijekom sljedećih dana.
I na kraju, neka nam je sretno svima u borbi s coronavirusom.

Vaš CUK!

 
Strani jezici - upisi u tijeku 2019/2020

Strani jezici - upisi u tijeku 2019/2020

 

 
Počeli su upisi učenja stranih jezika, imamo datume dogovora za početni njemački i engleski

Počeli su upisi učenja stranih jezika, imamo datume dogovora za početni njemački i engleski

 

Grupa učenja početne razine njemačkog jezika, prvog stupnja A1/1 prvi dogovor ima u četvrtak, 5. rujna u 18 sati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar (prvi kat).

Grupa učenja početne razine engleskog jezika, prvog stupnja A1/1 prvi dogovor ima u četvrtak, 12. rujna u 18 sati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar (prvi kat).
Bit će to prvi susreti na kojima se polaznici upisuju i dogovara raspored nastave.
Nastava stranih jezika za osnovnoškolce i srednjoškolce počet će poslije 16. rujna.
Odrasli će od ove godine engleski i njemački jezik učiti prema programima koje je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Izlaskom na ispit po CEF-u, Zajedničkom referentnom okviru za jezike Vijeća Europe kojim je unificirano procjenjivanje znanja stranog jezika, dobit će javnu ispravu, svjedodžbu za položenu razinu (A1, A2, B1, B2, C1, C2) što se upisuje u e -radnu knjižicu. Za naše polaznike, izlazak na ispit je besplatan.
One najmlađe očekuju novosti koje će učenje stranog jezika učiniti još zabavnijim i izazovnijim.
Za one nestrpljive, od ove godine u POU Bjelovar provodi ubrzane tečajeve engleskog i njemačkog jezika u trajanju od 30 sati.
Također, nudimo vam konverzacijski tečaj i tečaj poslovnog stranog jezika.
Učite i usavršavajte kod nas engleski, njemački i talijanski, a javite nam se ako ste zainteresirani za ruski, španjolski, francuski, češki ili bilo koji drugi jezik.
Obratite nam se s povjerenjem. Mi smo tu zbog Vas!
Očekujemo Vas….

 
OSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTA

OSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTA

 

OSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTANepunih mjesec dana otkako je POU Bjelovar dobio Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu Programa osposobljavanja za obavljanje poslova cvjećar-a/ke-aranžer-a/ke, u klupe POU sjeli su prvi polaznici toga Programa. U sklopu projekta „Korak naprijed“ Zadruge Pružimo ruke financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, 17 polaznika i polaznica steći će znanja i kompetencije s kojima će moći konkurirati na tržištu rada. S obzirom na nedostatak kvalificiranih zaposlenika za ovaj posao, očekuje se da će dio njih odmah nakon završetka naći posao.

Trenutačno slučaju teoretski dio Programa, nakon čega ih očekuje praksa u nekoliko bjelovarskih cvjećarni.

Program osposobljavanja za cvjećar-a/ke-aranžer-a/ke jedan je od 33 obrazovna programa osposobljavanja i usavršavanja za koja je POU Bjelovar u proteklih šest mjeseci dobio rješenja za provedbu. Prvi je to put da POU Bjelovar provodi poljoprivredne programe, a od jeseni zainteresirani će moći upisati programe osposobljavanja za vrtlare, povrtlare, ratare, vinare i vinogradare.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! OSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTAOSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTAOSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTAOSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTA
 
POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE

POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE

 

POČEO Od samog prvog dana, s micro:bitovima u rukama sedamdesetak bjelovarskih osnovnoškolaca uplovilo je u svijet programiranja.

Predstavljaju se pomoću micro:bita, pretvaraju ga u kockicu za igru „Čovječe ne ljuti se“, izrađuju mjerač svjetlosti i bar graf, rade animacije koje izvrću i premještaju, pretvaraju micro:bit u metronom i pedometar, uče i zabavljaju se. I tako sve od 17. lipnja do 2. srpnja u Veleučilištu u Bjelovaru i Pučkom otvorenom učilištu.

Pilot projekt besplatnih IT radionica dio su Tech4Kids inicijative na području Grada Bjelovara kojima se želi motivirati djecu osnovnih škola od 5. do 8. razreda za korištenje informacijskih tehnologija u razvijanju kreativnog razmišljanja, te ih potaknuti i usmjeriti prema STEM području u daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju.

Tech4Kids rezultat je partnerske suradnje tvrtke Altus IT, Grada Bjelovara, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, Rotary Cluba Bjelovar i Veleučilišta u Bjelovaru.

U okviru projekta razvijen je modularni kurikulum od 20 školskih sati koji nadovezuje na postojeće resurse micro:bit računala na području Grada Bjelovara te, uz dodatno nabavljenu opremu, proširuje znanja programiranja i robotike.

Nakon ljetnih radionica, slijede jesenske u terminu od 26. kolovoza do 6. rujna. Prijave su otvorene tijekom cijelog ljeta, roditelji samo trebaju kontaktirati i doći u POU Bjelovar.

Svi resursi Tech4Kids pilot projekta nakon održavanja radionica tijekom ljetnih praznika ostaju na raspolaganju za provođenje programa tijekom naredne školske godine kao i za školske praznike.

Tech4Kids prati stratešku odrednicu Grada Bjelovara prema IT području kao jednom od generatora budućeg rasta i razvoja, a za što postoje odlični obrazovni preduvjeti na srednjoškolskoj i visokoškolskoj razini kao i poticajna poduzetnička klima za tvrtke iz IT sektora.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCEPOČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCEPOČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCEPOČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE
 
BJELOVARSKI SVIJET KERAMIKE U STROSSMAYEROVOJ ULICI

BJELOVARSKI SVIJET KERAMIKE U STROSSMAYEROVOJ ULICI

 

BJELOVARSKI SVIJET KERAMIKE U STROSSMAYEROVOJ ULICIIzložbom u izlogu Gradskog muzeja Bjelovar u Strossmayerovoj ulici, koju je ovog vikenda otvorila naša najmlađa polaznica Hana Berak, Pučko otvoreno učilište Bjelovar završilo je prvi ciklus radionica keramike. Održano je ukupno pet radionica u kojima je sudjelovalo pet do deset polaznica, ovisno o temi jer radionice su bile tematske. Izloženi su radovi devet polaznica, a svi koji prolaze bjelovarskom Strossmayerovom ulicom moći će ih pogledati sljedećih mjesec dana.

Radile su se vaze, šalice, ukrasni tanjuri, čak i ljudske skulpture, i to sve u kreativnoj i motivirajućoj atmosferi, tako da su zadovoljni i polaznici i voditeljica Jadranka Vilus. A ona je rođena Bjelovarčanka, po zanimanju geodetkinja koja živi i radi u Velikoj Gorici.  Od 2014. godine članica je Hrvatskog likovnog društva (HLD) u Zagrebu, sudjelovala je na više od 10 grupnih izložbi u Hrvatskoj te 2014. godine na grupnoj izložbi 6XSesto u San Giovanniu u Italiji.

Ovim radionicama POU Bjelovar započelo je aktivnost kojima potiče stvaralaštvo, a svojim sugrađanima omogućuje da otkriju i ostvare svoje talente.

 
Otvorenje izložbe radova s prve radionice keramike Učilišta

Otvorenje izložbe radova s prve radionice keramike Učilišta

 

 
Tech4Kids - besplatne IT radionice

Tech4Kids - besplatne IT radionice

 

 
17. BOK fest

17. BOK fest

 

17. BOK fest

 
DRŽAVNA ŠKOLA ZA JAVNU UPRAVU I POU BJELOVAR ZAJEDNO U IZOBRAZBI SLUŽBENIKA GRADA

DRŽAVNA ŠKOLA ZA JAVNU UPRAVU I POU BJELOVAR ZAJEDNO U IZOBRAZBI SLUŽBENIKA GRADA

 

U Bjelovaru, 23. travnja 2019.

Programi edukacija Državne škole za javnu upravu (DŠJU) od sada će biti dostupniji službenicima gradova i općina. U početku u Bjelovarsko-bilogorskoj i susjednim županijama, a zatim i ostalim dijelovima Hrvatske. Naime, kroz nekoliko tjedana kreće pilot projekt suradnje između DŠJU i Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar (POU), koji će omogućiti održavanje radionica izvan Zagreba, u ovom slučaju Bjelovaru i Daruvaru.

Dogovoreno je to na sastanku u Bjelovaru kojemu su prisustvovali ravnatelj DŠJU Rudolf Vujević sa svojim suradnicama, ravnateljica POU Bjelovar Zvjezdana Galkowski i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Državna škola za javnu upravu djeluje od 2011. godine i iz godine u godinu nudi sve veći broj programa kojima je cilj trajno podizanje razine i kvalitete znanja, vještina i sposobnosti radi oblikovanja profesionalnog, djelotvornog i učinkovitog javnog sektora koji će pružati pravodobne i kvalitetne javne usluge u skladu s najboljim općeprihvaćenim standardima. "Ova suradnja vrijedan je doprinos ostvarenju ciljeva Škole: jačanju institucionalnih i  administrativnih kapaciteta kao preduvjeta učinkovitosti javne uprave na središnjoj i lokalnoj razini", istaknuo je ravnatelj Rudolf Vujević.

Škola je u 2018. godini provela 414 radionica za ukupno 7.795 polaznika. Dogovorena suradnja s Pučkim otvorenim učilištem Bjelovar, kao svojevrsnim koordinatorom planiranih aktivnosti na području Bjelovarske-bilogorske i
susjednih županija, omogućit će još većem broju službenika lokalne i regionalne samouprave sudjelovanje na programima usavršavanja sukladno iskazanim potrebama tijela. "POU Bjelovar kao ustanova za cjeloživotno učenje tu sebe vidi kao prirodnog partnera", izjavila je ravnateljica Učilišta Zvjezdana Galkowski pojasnivši: "Pučko otvoreno učilište osigurat će prostor i organizaciju, predavače DŠJU, a teme će se planirati prema iskazanim potrebama". Prema podacima DŠJU, u njihovim je programima, u razdoblju od 2014. godine pa sve do danas,  sudjelovalo ukupno 166 službenika iz Ureda državne uprave te tijela JL(R)S s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Taj broj uskoro bi se trebao povećati, što bi za građane značilo i kvalitetnija i bolja usluga lokalne uprave i samouprave.

Prve radionice u sklopu ove suradnje mogle bi u Bjelovaru krenuti već sredinom svibnja.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! DRŽAVNA ŠKOLA ZA JAVNU UPRAVU I POU BJELOVAR ZAJEDNO U IZOBRAZBI SLUŽBENIKA GRADADRŽAVNA ŠKOLA ZA JAVNU UPRAVU I POU BJELOVAR ZAJEDNO U IZOBRAZBI SLUŽBENIKA GRADA
 
Veliki interes za 17. BOK fest

Veliki interes za 17. BOK fest

 

Dragi naši ljubitelji kazališta,

zbog velikog interesa za nekoliko predstava na ovogodišnjem BOKfestu za koje su ulaznice prodane već prvoga dana, postoji mogućnost ponovnih izvedbi.

Svi Vi koji niste dobili ulaznice i željeli biste gledati predstave “Idemo uživo” Kazališta Luda kuća i Cabare “Preko veze” Kazališta Moruzgva, javite nam se u Inbox radi rezervacija. Navedite predstavu i podatke, javit ćemo Vam se....

Možete zvati Pučko ili pisati na na E-mail. Kako vam vise odgovara. Vidimo se na 17.BOK festu...

 
PRODAJA KARATA ZA PREDSTAVE 17. BOK festa POČINJE U ČETVRTAK, 18. TRAVNJA U 10 SATI

PRODAJA KARATA ZA PREDSTAVE 17. BOK festa POČINJE U ČETVRTAK, 18. TRAVNJA U 10 SATI

 

Program 17. BOK festa koji se ove godine održava od 27. travnja do 11. svibnja bit će najavljen 18. travnja (četvrtak) 2019. godine u 9.30 sati, uoči početka prodaje ulaznica, na Trgu Eugena Kvaternika kod kućice za prodaju ulaznica (pored gradske fontane s panonskim kitovima).

Predstave ovogodišnjeg BOK-a najavit će umjetnički direktor Festivala Goran Navojec, a u ime glavnog pokrovitelja, Grada Bjelovara, govorit će gradonačelnik Dario Hrebak.

Sam početak prodaje ulaznica, na istom mjestu, počinje u 10 sati, a kao i proteklih godina bit će prigodno obilježen. Bjelovarski korzo bit mjesto premijernog igrokaza, napisanog samo za tu prigodu, u izvedbi poznatih glumaca.

Tko su oni? Neka to ostane tajna do četvrta, a tada ćemo je otkriti uz obilje smijeha i veselja koje želimo podijeliti sa što više naših sugrađana. Pozivamo sve građane koji su u mogućnosti, da nam se pridruže u četvrtak, 18. travnja u 10 sati na Trgu Eugena Kvaternika, kod kućice za prodaju ulaznica.

 
BOK FEST 2019.

BOK FEST 2019.

 

Bjelovarski odjeci kazališta 17-tu godinu za redom donose nam najbolje…

Pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, pod vodstvom umjetničkog direktora Gorana Navojca i u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar

 

27. .travnja (subota) -  KAZALIŠTE KOMEDIJA ‘Čarobni Broadway’
Nastupaju: Đani Stipaničev, Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić, Dražen Bratulić

29. travnja (ponedjeljak)  -  Bjelovarsko Kazalište ‘Hotel mrtvih žena’
redatelj: Marko Dragičević

30. travnja (utorak)    HNK Varaždin – Čini Barona Tamburlana
Režija: Krešimir Dolenčić
Glume: Vid Balog, Ognjen Milovanović, Robert Plemić, Denis Bosak, Zdenko Brlek, Barbara Rocco, Jakov Jozić, Matko Buvač, Jasminka Pomper, Damir Puja, Rajko Hergotić, Mladen Jerneić

1.svibnja (srijeda)  Teatar ITD & Akademija dramske umjetnosti- Hedda Gabler
Režija: Bobo Jelčić
glume: Iva Jerković, Matej Đurđević, Rok Juričić, Lucija Alfier, Josipa Anković, Marin Klišmanić

2. svibnja (četvrtak) TEATAR ERATO & TEATAR NA TREŠNJEVCI – TITON
Režija: Vlatka Vorkapić
Izvode: Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec Tušek, Marko Braić

3. svibnja (petak) UMJETNIČKA DRUŽINA AUZVINKL ‘Baš ti, baš tu’
“Režija: Bruna Bebić
Izvodi: Vanja Matujec

4. svibnja (subota) ’10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života’
Izvodi: Ivan Ožegović

6. svibnja (ponedjeljak)  Mladen Medak Gaga – „Sratnik“
Izvodi: Mladen Medak Gaga

7. svibnja (utorak) SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH – Elling
Redatelj: Hrvoje Korbar
Glume: Marko Makovičić, Filip Detelić, Csilla Barath Bastaić, Luka Petrušić, Velimir Čokljat

8. svibnja (srijeda)  KAZALIŠTE GRUPA I TRIKO CIRKUS TEATRA: „ Mistero Buffo“
Redatelj: Lee Delong
Glumi: Dražen Šivak

9. svibnja (četvrtak) KAZALIŠTE LUDA KUĆA – „Idemo Uživo“
autori: Rene Bitorajac i Igor Mešin

10. svibnja (petak) KAZALIŠTE MORUZGVA – „Cabaret „Preko veze““
Redatelj: Ivan Leo Lemo
Glume: Mila Elegović, Jelena Miholjević / Ana Begić,Ana Maras Harmander / Mirela Videk Hranjec, Linda Begonja / Ecija Ojdanić

11. svibnja (subota)  JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE BEOGRAD – „Ujak Vanja“
Redatelj: Egon Savin
Glume: Bogdan Diklić, Marija Vicković, Milica Gojković, Branislav Lečić, Nenad Jezdić, Dubravko Jovanović, Aleksandra Nikolić

IVO I BOK! Ciklus filmova Ive Gregurevića u bjelovarskom KMC-u

3. svibnja (petak) -   „Ne dao Bog većeg zla“ u 18 sati

7. svibnja (utorak) -  „Kosac“  u 18 sati

10. svibnja (petak) – „Osmi povjerenik“  u 17 sati

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! BOK FEST 2019.
 
ZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

ZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

 

„Jako sam zadovoljna jer sam potaknuta željom da nešto naučim – da, iako sam u mirovini, budem aktivna. Ja sam krenula s jednim osnovnim znanjem jer sam više godina radila na računalu, a naučila sam pristup opciji e-Građanin i koristim to. Proširila sam svoje znanje time što sam naučila kako izvaditi i neke osobne stvari, poput Izvoda iz Knjige rođenih i slično“, riječi su to polaznice Višnje na konferenciji za medije održanoj u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Bjelovar (UTIB) i Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar.

Ovaj je tečaj jedna od aktivnosti koje Udruga provodi u sklopu projekta  „Socijalno uključivanje djece i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom“ s partnerima Centrom za socijalni rad Bjelovar, Gradom Bjelovarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

Predsjednik Udruge Tomislav Novosel istaknuo je kako u programu prevladavaju tri komponente: “Radi se o komponenti socijalnog uključivanja mladih i odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom. Imamo nekoliko komponenti; mlade u školskom sustavu, koje posebno podupiremo u njihovim nastojanjima da postignu što bolje rezultate u učenju kroz pomoćnike u nastavi i kroz instrukcije iz predmeta koji su im problematični. Druga komponenta je kod onih mladih koji su već spremni za posao ili rade, a prijeti im invaliditet – tada im dajemo mogućnost da promijene svoje kompetencije bar u nekom dijelu, tako da budu i dalje upotrebljivi poslodavcu za neke mekše vještine u odnosu na ono što su možda do sad radili. Treća komponenta u toj edukaciji su svi, a posebno starije osobe s invaliditetom. Sada im osiguravamo osnovne tečajeve iz informatike i odmah iza toga e-Građanin. Cilj je u tom nizu edukacija da oni najprije postanu korisni sebi, a onda da postanu korisni i zajednici. Radi se o završetku procesa za e-Građanin, informiramo zainteresiranu javnost o tome da radimo i tražimo podršku, i naše članove o tome da se uključe u sljedećoj fazi. Ukupno je 10  polaznika došlo do kraja i dobili su uvjerenje o pohađanju.“

Zadovoljstvo naučenim, izrazili su i ostali polaznici, a pokazali su interes za daljnjim učenjem informatike i mogućnostima njezine primijene u svakodnevnom životu.

Bez obzira na mogućnosti, još uvijek dio naših sugrađana ne koristi pogodnosti on-line servisa, poput e-Građani i ostalih,  internetskih trgovina i elektronskog komuniciranja, jer nisu imali priliku savladati znanja i vještine korištenja digitalnih tehnologija. Ova suradnja s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar pokazala je da je Pučko otvoreno učilište Bjelovar mjesto je gdje se to može naučiti.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! ZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVARZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVARZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVARZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVARZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR
 
OVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTA

OVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTA

 

Bjelovarsko kazalište za Mali BOK svoje sugrađane, male i velike, počasti novim predstavama. Ovaj put publika je uživala u lutkarskoj izvedbi „Snježne kraljice“ u režiji lutkarske pedagoginje Anite Malek, te predstavi „Dvije sretne sove“ koju je režirala dramska pedagoginja Margareta Maja Fabičević. Za obje predstave tražila se karta više, a kazališne izvedbe malih bjelovarskih glumaca ispunile su očekivanja i bile nagrađene gromoglasnim pljeskom.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! OVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTAOVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTAOVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTAOVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTAOVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTAOVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTA
 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR PARTNER U PROJEKTU TECH4KIDS BJ

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR PARTNER U PROJEKTU TECH4KIDS BJ

 

Uspjeh radionica programiranja s microbitovima doniranim bjelovarskoj Knjižnici u sklopu projekta Nenada Bakića “STEM revolucija u knjižnicama”, za djecu od 7 do 10 godina koje je Pučko otvoreno učilište Bjelovar organiziralo za vrijeme zimskih praznika, skrenuo je pozornost javnosti na interes i potrebu edukacije bjelovarskih mališana u STEM području.

Tvrtka „Altus“ predložila je stoga zajednički projekt ljetne škole informatike i robotike Tech4Kids BJ u kojemu je Pučko otvoreno učilište Bjelovar partner. U projekt se uključilo Veleučilište Bjelovar i Grad Bjelovar, a Rotary klub Bjelovar osnovao je Fond za nagrađivanje izvrsnosti.

Projekt je predstavljen na Forumu „Kotač izvrsnosti“ održanom u bjelovarskom Domu kulture u organizaciji Rotary kluba Bjelovar u sklopu obilježavanja 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj.

Na Forumu je o "STEM revoluciji: stvaranje kulture uspjeha" govorio Nenad Bakić, „Edukaciji za budućnost“ Korado Korlević, a priču globalnog poslovnog uspjeha ispričao je Ivan Franičević.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! PUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR PARTNER U PROJEKTU TECH4KIDS BJPUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR PARTNER U PROJEKTU TECH4KIDS BJPUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR PARTNER U PROJEKTU TECH4KIDS BJ
 
MALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOST

MALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOST

 

Najbolji scensko-kazališni nastupi na „LiDraNu“ osnovnih i srednjih škola Bjelovara i ove su godine predstavljeni u sklopu Malog BOK-a. Monolozi, dramsko scenske igre, recitali, poezija umjetnički su izričaji u kojima su se mladi bjelovarci iskazali i pokazali najboljima, a izveli su ih pred okupljenom publikom u Bjelovarskom kazalištu. A najbolji su došli iz I, II, III, i IV osnovne škole Bjelovar, OŠ „Mirko Pereša“ Kapela, bjelovarske Gimnazije, Medicinske, Ekonomske i birotehničke škole, te Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! MALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOSTMALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOSTMALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOSTMALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOSTMALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOST
 
OTVOREN MALI BOK 2019.

OTVOREN MALI BOK 2019.

 

„Kaštankom“ predstavom koja je u proteklih godinu i pol osvojila svijet započeo je Mali BOK, kazališni festival za djecu u Bjelovaru. Nastala je u koprodukciji Kazališta lutaka Zadar i Kazališta Virovitica i uz domaću osvojila publiku Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Bugarske, a sudjelovala je na ASSITEJ susretu „Assitej Artistic Gathering 2018“ u sklopu „8th China Children’s Theatre Festival“ koji održan u Pekingu. Riječ je o međunarodnom festivalu na kojem su sudjelovala kazališta iz deset država i to redom (uz Kinu i Hrvatsku) iz Južne Koreje, Izraela, SAD-a, Rumunjske, Norveške, Južne Afrike, Australije i Argentine.

U Bjelovaru su izvedene tri predstave, tako da je „Kaštanku“, jednu od najslavnijih Čehovljevih priča o psu i njegovu vlasniku, vidjelo gotovo tisuću učenika bjelovarskih osnovnih škola.

Mali BOK nastavlja „Bjelovarska umjetnička mladež“ BUM, 15. ožujka u 18 sati u Bjelovarskom kazalištu gdje će biti predstavljeni najbolji scensko-kazališni nastupi s Lidrana 2019.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! OTVOREN MALI BOK 2019.OTVOREN MALI BOK 2019.OTVOREN MALI BOK 2019.OTVOREN MALI BOK 2019.
 
UĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVAR

UĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVAR

 

Pučko otvoreno učilište Bjelovar ovih će zimskih praznika, od 7. do 11. siječnja otvoriti vrata za osnovnoškolce od sedam do deset godina, koje će na stručan, jednostavan i zabavan način uvesti u svijet digitalne tehnologije. Najavljeno je to na konferenciji za medije u Gradskoj upravi Bjelovara, na kojoj su gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar Zvjezdana Galkowski i ravnatelj Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Marinko Iličić, pozvali roditelje da prijave svoju djecu.

Djeca će moći odabrati između dvije radionice, jedna je programiranje s micro-bitovima, a druga je rad u programu za izradu digitalne animacije, igrica i ostalih zabavnih sadržaja CODE STUDIO.

Mikrobitove za ove radionice posudila je Narodna knjižnica „Petar Preradović“, koja ih inače ima u posudbenom dijelu Dječjeg odjela.

Ovim radionicama, Pučko otvoreno učilište Bjelovar želi dati svoj doprinos razvoju IT sektora i Bjelovara kao digitalnog grada, i naše najmlađe sugrađane na stručan, jednostavan i zabavan način uvesti u svijet digitalne tehnologije i traženja inovativnih rješenja. Tu će praksu POU Bjelovar nastaviti tijekom školske godine, najavila je ravnateljica Galkowski. Ravnatelj Knjižnice Marinko Iličić izrazio je zadovoljstvo ovom suradnjom i spremnost da se Knjižnica uvijek uključi u slične projekte.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak pohvalio je ovu inicijativu, tim više što je sam grad već uključen u promociju i razvoj digitalne pismenosti, tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja. Radionice poput ove itekako su dobrodošle i grad će ih uvijek podržati – rekao je gradonačelnik Hrebak.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! UĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVARUĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVARUĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVARUĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVAR
 
KLJUČ OČUVANJA ZDRAVLJA MOZGA NAJVEĆIM JE DIJELOM U NAŠIM RUKAMA

KLJUČ OČUVANJA ZDRAVLJA MOZGA NAJVEĆIM JE DIJELOM U NAŠIM RUKAMA

 

„Izuzmemo li dob i genetiku, zdrava prehrana (mediteranska), redovita tjelesna aktivnost, nošenje sa stresom u svakodnevnom životu, vježbe moždanih funkcija, tzv. brain fitness, dovoljno sna i stalna komunikacija (socijalna uključenost) dovoljni su da spriječimo promijene na našem mozgu, održimo njegovu punu funcionlanost i kvalitetu života u svim životnim dobima, pa i dubokoj starosti“. Zaključak je to s predavanja svjetski priznate i poznate neuropsihijatrice akademkinje Vide Demarin koja je u Bjelovaru govoreći o izboru „Životnog stila i očuvanje zdravlja mozga“, duhovita, jednostavna i puna znanja osvojila simpatije okupljenih u bjelovarskom Gradskom muzeju. Sve je potkrijepila rezultatima niza istraživanja svjetskih znanstvenika, a naglasila važnost vlastitih izbora i djelovanja svakog od nas. Studije su pokazale da promijene u životnom stilu - uvođenje redovite tjelesne aktivnosti, hrana za misli kako naziva namirnice koje nutritivno djeluju iscjeljujuće za mozak, prestanak pušenja, tehnike opuštanja i vježbe kognitivnih funkcija (tzv. brain fitness), posebno ako se počnu primjenjivati već u srednjoj dobi, mogu znatno smanjiti rizik od propadanja moždanih funkcija. Metode prikaza moždanih struktura, poput magnetska rezonanca, pokazuju da je mozak ljudi koji vode brigu o zdravom životnom stilu manje podložan propadanju (atrofiji). Čak se neki dijelovi mozga, nakon takvog stila življenja tijekom godinu dana, oporavljaju, tako da je povezanost između živčanih stanica (neurona) jednaka kao kod mladih dobrovoljaca, samo su neki od dokaza s kojima je akademkinja Demarin upoznala Bjelovarčane.
Učenje i nove spoznaje jedan su od ključeva očuvanja funkciolanosti mozga zato je poruka da treba koristiti svaku priliku i „vježbati mozak“ rješavanjem križaljki, rebusa, igranjem bridža, uključivanjem u razne tečajeve i učenjem strankih jezika, odlascima na kulturne događaje, pamćenjem riječi pjesama, učenjem sviranja nekog instrumenta i tako da dalje, jer mogućnosti imamo gotovo beskonačno.
Treba imati povjerenja u vlastite snage, u mogućnost uspješnog rješavanja raznih emocionalnih, društvenih, radnih i drugih problema, misliti pozitivno, rekla je akademkinja Demarin naglasivši da je jedina stvar koja je zaista važna u nađim životima su odnosi s drugim ljudima. „Budite otvoreni za nova poznanstva, u svakom novom poznanstvu možemo otkriti nešto novo, nešto drugačije, nešto inspirativno. Životi nam se razlikuju, no često se isprepliću, otvaraju se novi vidici, učimo jedni od drugih“. Rečenice su to kojom neuropsihijatrica završava svoju posljednju knjigu „Zdrav mozak danas – za sutra“ u nizu više desetaka izdanja tijekom njezina znanstvenog djelovanja.
Predavanje je održano u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar i Zavoda za znanstveno istraživački i umjetnićki rad u Bjelovaru Hrvatske znanosti i umjetonosti, s ciljem poticanja cjeloživotnog učenja.
Živimo u vremenu kad je “cjeloživotno učenje” postalo imperativ, stoga je sve veća pozornost na očuvanju funkcionalnosti našega mozga u svim životnim dobima.
Kako živjeti da bismo očuvali funkciju mozga, sposobnost učenja i svladavanja novih vještina - pitanja su na koja nam je odgovore dala jedna od najpriznatijih hrvatskih neuropsihijatrica, akademkinja Vida Demarin.

I

 
POU BJELOVAR NA SUSRETU S PODUZETNICIMA GRADA BJELOVARA

POU BJELOVAR NA SUSRETU S PODUZETNICIMA GRADA BJELOVARA

 

Pučko otvoreno učilište Bjelovar ustanova je za obrazovanje odraslih koja kreira, planira, izrađuje i donosi i provodi  programe formalnog obrazovanja na temelju Zakona o obrazovanju i provedbenih propisa koji iz njega proizlaze. To nam daje mogućnost osposobljavanja i usavršavanja za zanimanja i poslove koji su deficitarni na tržištu rada, specifična zanimanja potrebnih nekim poslodavcima, sa stjecanjem javne isprave.
Stoga smo poslodavce, okupljene u bjelovarskoj Gradskoj vijećnici, pozvali na suradnju i ponudili pomoć u rješavanju njihovih potreba za djelatnicima sa znanjima, vještinama i sposobnostima kojih nema na tržištu. Partnerstvom i suradnjom s našim gospodarstvenicima, u rješavanju u ovom trenutku ključnih problema, Pučko otvoreno učilište Bjelovar želi se uključiti i pridonijeti ukupnom razvoju grada Bjelovara.
Na susretu s gospodarstvenicima grada Bjelovara, gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić, predsjednik Županijske Komore Bjelovar HGK Bjelovar Jakov Ćorić i predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar Gabrijela Marija Patačko upoznali su s okupljene s provedenim projektima i planiranim u sljedećoj godini.

 

 
OKRUGLI STOL „OBRAZOVANJE ODRASLIH ZA POTREBE TRŽIŠTA RADA“

OKRUGLI STOL „OBRAZOVANJE ODRASLIH ZA POTREBE TRŽIŠTA RADA“

 

U organizacija Područnog ureda Bjelovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog učilišta Bjelovar održan je okrugli stol u povodu Trećeg Europskog dana poslodavaca i Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
Kao govornici na okruglom stolu sudjelovali su poslodavci s područja Bjelovarsko – bilogorske županije: Zdenka, Koestlin, Suvenir Arbor, Vita Nova te Parketi Sabljo koji su korisnice mjere HZZ-a osposobljavanje na radnom mjestu. Riječ je o jednoj od devet Mjera aktivne politike zapošljavanja za koje je u ovoj godini osigurano 1,6 milijardi kuna.
Poslodavci su ovu mjeru ocijenili vrlo pozivno i iznijeli svoja iskustva. Važno im je što ta mjera omogućuje da sami obrazuju kadar koji im je potreban za usko specijalizirane poslove, tako da većina njih i ostaje u radnom odnosu.
Cilj mjere osposobljavanja na radnom mjestu je osposobiti nezaposlene za obavljanje poslova određenog radnog mjesta koju mogu koristiti nezaposlene osobe s najviše završenom srednjom školom, prijavljene u evidenciji  HZZ-a dulje od 12 mjeseci. Bilo je riječi i o mjeri mjera obrazovanja nezaposlenih koja je potpuno besplatna za sve osobe prijavljene u evidenciji zavoda za zapošljavanje, te o mjeri samozapošljavanja.
Pučko otvoreno učilište Bjelovar ustanova je koja provodi programe osposobljavanja i usavršavanja za niz zanimanja i kao takva mogući partner poslodavcima, i kad je riječ o strukovnim zanimanjima i obrazovanju za usko specijalizirane poslove.
U ime organizatora okupljenima su se obratile predstojnica HZZ PU Bjelovar Martina Topalović i Zvjezdana Galkowski ravnateljica POU Bjelovar.

 
12. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA U BJELOVARU

12. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA U BJELOVARU

 

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da se Pučko otvoreno učilište Bjelovar ove godine uključuje u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja i kampanju koju već dvanaestu godinu organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Svi su događaji koje organiziramo otvoreni za javnost.

Pozivamo i dobrodošlicu želimo svim zainteresiranima.

U srijedu, 3. listopada u 14 sati u prostoru POU Bjelovar (V.Nazora 9 u Bjelovaru, prvi kat) u suradnji s HOK-Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije predstavit ćemo majstorske ispite i pripreme za majstorske ispite.

U četvrtak, 4. listopada u 13 sati, također u prostoru POU Bjelovar (V.Nazora 9 u Bjelovaru, prizemlje) u suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri Bjelovar  organiziramo radionicu „Naučimo vještine aktivnog načina zaposlenja“.

Istoga dana, u 19 sati u dvorani 1 Veleučilišta Bjelovar (A.B. Šimića 1 u Bjelovaru, prizemlje), našim sugrađanima i svim zainteresiranima predstavljamo temu „Wellbeing – sreća nije dovoljna“. Nakon Rovinja i Weekend Media Festa prije dva tjedna, Bjelovar je prvi grad u kojemu će biti predstavljena ta životna filozofija osobnog razvoja i postignuća. Riječ je o motivaciji širenja spoznavanja i učenja do kraja života, u cilju vlastite dobrobiti, razvoja i postignuća.
S temom će nas upoznat Lana Horak Pajić, nekadašnja učenica bjelovarske Gimnazije, a danas respektabilna psihologinja s diplomom programa Coaching and Menthoring s Oxforda, savjetnica za karijeru, čije je područje interesa organizacijska psihologija i kreativnost.

Datum Vrijeme Mjesto Tema Organizator Predavači

3. listopada

SRIJEDA

14 sati

POU Bjelovar,

V.Nazora 9,
Prvi kat

Predstavljanje majstorskih ispita i priprema za ispite POU Bjelovar
I HOK – Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije
Martina Trupac (OK BBŽ) i Slobodan Kaličanin (POU Bj)

4. listopada

ČETVRTAK

13 sati

POU Bjelovar,

V.Nazora 9,
Prizemlje

„Naučimo vještine aktivnog načina zaposlenja“
(radionica)
POU Bjelova i CISOK  Bjelovar Ivana Marić i Lucija Večerić

4. listopada

ČETVRTAK

19 sati Veleučilište Bjelovar. A.B. Šimića 1,
Dvorana br. 1, prizemlje
„Wellbeing – sreća nije dovoljna“ POU Bjelovar Lana Horak Pajić, psihologinja

 

 
UPISI U 2018./2019. g

UPISI U 2018./2019. g

 

POU Bjelovar vrši upise u obrazovne programe. Postanite konkurentni na tržištu rada! Odaberi jedan od programa i postani polaznik Pučkog otvorenog učilišta!
-SAMOSTALNI KNJIGOVOĐA
- NJEGOVATELJI
- DADILJE
- MASERI
- WELLNESS TERAPEUT
- INFORMATIKA (OSNOVE INFORMATIKE, RAČUNALNI OPERATOR, INFORMATIKA ZA UMIROVLJENIKE)
- STRANI JEZICI ZA SVE UZRASTE (ENGLESKI, NJEMAČKI, TALIJANSKI, POSLOVNI ENGLESKI I NJEMAČKI)
Tel: 095/9099214

 
BOK FEST 2018

BOK FEST 2018

 

OBAVIJEST O IZMJENI POČETKA PREDSTAVE

Početak mjuzikla "JALTA, JALTA" 11.5.2018.

u Školsko-športskoj dvorani je u 21:00 sat.

 

Organizator zadržava pravo izmjene događanja

 
20. Susret HC ASSITEJ u Bjelovaru

20. Susret HC ASSITEJ u Bjelovaru

 

 
HIT PREDSTAVA OTPISA(NE)

HIT PREDSTAVA OTPISA(NE)

 


Predstava: OTPISA(NE)
Kazalište: KAZALIŠTE MORUZGVA
Redatelj: NIKOLA ZAVIŠIĆ
Mjesto:
DOM KULTURE BJELOVAR
DAN, SAT: petak 13.4.2018 u 20.00 sati
Ulaznice: Prodaja u Pučkom otvorenom učilištu
Cijena :
30 kuna

 
MALI BOKfest 2018

MALI BOKfest 2018

 

 
KOMEDIJA POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE

KOMEDIJA POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE

 

Dom kulture Bjelovar, subota 3. veljače 2018. u 20 sati

BINOCULAR TEATAR/TEATAR 2000
Vilim Matula/Siniša Labrović: "POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE"

Ulaznice po cijeni 35 kuna možete kupiti
u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar, Vladimira Nazora 9,
kavani i slastičarni "Zagorje" te sat prije predstave u Domu kulture

 
Predstava “Posljednja Freudova seansa” 23.9.2017.

Predstava “Posljednja Freudova seansa” 23.9.2017.

 

U Domu kulture u Bjelovaru u subotu 23. rujna 2017. u 19 sati gostuje

Planet Art iz Zagreba predstavom "Posljednja Freudova seansa".

 

Prodaja ulaznica po 20 kuna u Pučkom otvorenom učilištu i

sat prije početka predstave u Domu kulture.

 
OBAVIJEST O UPISIMA 2017./2018.

OBAVIJEST O UPISIMA 2017./2018.

 

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA za djecu i odrasle
ENGLESKI, NJEMAČKI i TALIJANSKI
ISPITI PO CEF-u (upis u radnu knjižicu)


OSPOSOBLJAVANJA (upis u radnu knjižicu)
NJEGOVATELJI, DADILJE, MASERKE
SAMOSTALNI KNJIGOVOĐA
KNJIGOVOĐA ZA OPG
RAČUNALNI OPERATOR


OSNOVNI POSLOVI ZA:
GRAĐEVINSKA i UGOSTITELJSKA ZANIMANJA

OSNOVE INFORMATIKE (za poljoprivrednike, zaposlene, umirovljenike…)


PRIPREME ZA MAJSTORSKE ISPITE
i ISPITE IZ STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI
(15+13 zanimanja, uvjet za otvaranje obrta )

 

OSNOVNA ŠKOLA ZA ODRASLE, besplatno


Upisi tijekom cijele godine, cijene povoljne, plaćanje u ratama!

Učilište omogućuje učenje engleskog,  njemačkog i talijanskog jezika za sve uzraste.

Upisi u tijeku radnim danom od 8:00 - 19:00 sati u prostoru Učilišta ili na brojeve telefona

043/241-298;  091/721 66 92; 095/909 92 14

 
43JAM 2017

43JAM 2017

 

 
BOKFEST 2017

BOKFEST 2017

 

 
19. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a

19. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a

 

HC ASSITEJ i GRAD BJELOVAR zajednički organiziraju 19. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a.

Pozivamo sve gledatelje u subotu 25. ožujka 2017. na predstave u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu.

ULAZAK BESPLATAN!

 

Na susretu  će se odigrati čak 13 najboljih predstava, dramskih studija iz čitave Hrvatske. Ukupno dvjesto djece iz Varaždina, Zagreba, Rijeke, Zadra, Čakovca, Osijeka, Bjelovara, Pule i Velike Gorice izvesti će svoje najbolje predstave, družiti se i međusobno upoznati.  Prosudbena komisija u sastavu: Damir Mađarić- redatelj, Siniša Bahun-dramturg i Šiško Horvat Majcan- glumac dodijeliti  će nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko- pedagoški rad dramskim pedagozima/redateljima te odabrati najbolju predstavu.

Radionica ” KREATIVNA KOMUNIKACIJA"

Voditeljica: TAMARA CURIĆ

Radionica je namijenjena djeci, mladima i odraslima – ne plesačima, plesnim amaterima i svima koji se bave plesom ili bilo kojim drugim izričajem i svima koji rade s djecom i mlade.


Program:

22.3., SRIJEDA

Svečano otvaranje u 11.00 sati:

pozdravni govori uzvanika

IGRA

DRAMSKI STUDIO DJEČJEG KAZALIŠTA DUBRAVA

Voditeljica: Iva Lehunšek Panić

11.00 sati, Bjelovarsko kazalište

23.3., ČETVRTAK

POBUNA KNJIGA

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE VELIKA GORICA, DRAMSKI STUDIO

Režija: Gabrijela Špehar i polaznici dramskog studija

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Sandra Toplek, Natalija Kos, Gabrijela Špehar

11.00 sati, Dom kulture

POHVALA LUDOSTI

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU / DRAMSKI STUDIO ZA SREDNJOŠKOLCE

Voditeljica: Areta Ćurković

14.15 sati, Dom kulture

SRETNI DANI

(prema istoimenom romanu Mire Gavrana)

ZAGRABAČKO KAZALIŠTE MLADIH – UČILIŠTE

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Grozdana Lajić Horvat

16.30 sati, Dom kulture

24.3., PETAK

NEOBUZDANI GALEB

(prema knjizi R. Bacha: Galeb J. Livingston)

KAZALIŠNA RADIONICA MALIK RIJEKA

Režija: Andrea Crnković

9.00 sati, Dom kulture

DNEVNIK ANE FRANK

– fragmenti

KAZALIŠNI STUDIO MLADIH HNK U VARAŽDINU

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Gordana Slivka

10.30 sati, Bjelovarsko kazalište

TREŠNJALOT

DRAMSKI STUDIO GRADSKOG KAZALIŠTA TREŠNJA / GRUPA 7A

(autorski projekt)

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Iva Srnec

12.15 sati, Dom kulture

RAZREDNI NEPRIJATELJ

(Luka Mihovilović po motivima drame Nigela Williamsa)

ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE – GRADSKO KAZALIŠTE PULA / DRAMSKI STUDIO INK

Redatelj: Luka Mihovilović

17.30 sati, Bjelovarsko kazalište

 

25.3., SUBOTA

IVICA I MARICA, pseća priča ( dob 4+ predškolski uzrast i niži razredi OŠ )

DRAMSKI STUDIO DADA KD PINKLEC

Redatelj: Davor Dokleja

10.00 sati, Bjelovarsko kazalište

 

VISOKA TEMPERATURA ( dob 10-15 godina )

DRAMSKI STUDIO KAZALIŠTA VIROVITICA

Umjetničko-pedagoško vodstvo/redateljica: Snježana Lančić

11.00 sati, Dom kulture

 

 

PROCES ( dob 14 - 18 godina )

(Juli Zeh)

DRAMSKI STUDIO TEATRA TIRENA

Dramatizacija i režija: Ines Škuflić-Horvat

12.00 sati, Bjelovarsko kazalište

 

 

RAZVALIT ĆU TE PO NJUŠCI ( dob 14 - 18 godina )

(prema istoimenom tekstu Ranera Hachfelda)

BJELOVARSKO KAZALIŠTE

Voditeljica: Maja Margareta Fabičević

14.00 sati, Dom kulture

 

 

PANIKA U MRAZOGRADU ( dob 5 - 8 godina )

DRAMSKI STUDIO DONATOLINA1- KL  ZADAR

Redatelji: Anđela Ćurković Petković i Irena Bausović

16,30 sati, Dom kulture

Organizator: Hrvatski centar ASSITEJ

Suorganizator: Grad Bjelovar

i Pučko otvoreno učilište Bjelovar

 
JAVNI POZIV POLJOPRIVREDNICIMA i MALIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

JAVNI POZIV POLJOPRIVREDNICIMA i MALIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

 

Upućujemo poziv svim zainteresiranim poljoprivrednicima i malim poljoprivrednim gospodarstvima da se jave na seminar u svezi bespovratne potpore iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (iznos od 15.000€) – podmjera 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“
Natječaj je otvoren od 27.1.2017. do 27.3.2017.


Sažetak:
Korisnici ove potpore su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora iznosi 113.389,50 kuna po korisniku (15.000 EUR-a po korisniku u kunskoj protuvrijednosti prema mjesečnom tečaju eura utvrđenom od Europske komisije.

Seminar će se održati dana 13.ožujka 2017. u 10,00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar, Nazorova 9.
Predavanje o natječaju, mogućnostima prijave na natječaj te dobivanju bespovratne potpore održat će konzultantska tvrtka B5 CONSULTING poslovno savjetovanje.
Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail: kontakt@pou-bjelovar.hr  ili telefon   (043) 241-298    te prijaviti svoje sudjelovanje barem tri dana prije održavanja seminara.


Partneri projekta:
Pučko otvoreno učilište Bjelovar
B5 CONSULTING poslovno savjetovanje

 
HIT predstava u petak 24. veljače 2017. u Domu kulture u 20:00 sati PlanetArt: “RITINA ŠKOLA”

HIT predstava u petak 24. veljače 2017. u Domu kulture u 20:00 sati PlanetArt: “RITINA ŠKOLA”

 

 

Willy Russel
RITINA ŠKOLA


ULOGE:
Pravdan Marko Torjanac
Rita Nataša Janjić

Prijevod, adaptacija, scenografija i režija: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Oblikovanje zvuka: Damir Rončević

NAGRADE

2015.
Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu Nataši Janjić na 22. Festivalu glumca u Vinkovcima 2015.
Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu na 22. Festivalu glumca u Vinkovcima 2015.
Nagrada Osmijeh Biokova za najbolju žensku ulogu Nataši Janjić na Makarskom kulturnom ljetu 2015.
2014.
Nagrada za najbolju predstavu na festivalu Murtalije na Murteru 2014.
Nagrada za najbolju predstavu na festivalu Glumište pod Murvom u Skradinu 2014.
Nagrada za najbolju žensku ulogu Nataši Janjić na festivalu Murtalije na Murteru 2014.
Nagrada za najbolju žensku ulogu Nataši Janjić na festivalu Glumište pod Murvom u Skradinu 2014.
Nominacija za najbolju glumicu Nataši Janjić za Nagradu hrvatskog glumišta 2014.

Čemu služi znanje?

Rita je inteligentna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Priča a govori o tome što se događa kad se u ‘društvu znanja’ pojavi djevojka koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!’?

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi ‘u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora’… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Ritina škola govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko  društvo utječe na znanje i na potrebu za njim.

Willy Russell je za Ritinu školu dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine.

Ulaznice po cijeni 25 kuna parter i 20 kuna balkon možete kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar

radnim danom od 9:00 do 20:00 sati i sat prije početka predstave u Domu kulture Bjelovar

 
MALI BOKFEST 2017

MALI BOKFEST 2017

 

 
Predstava Ludens Teatara u Bjelovaru

Predstava Ludens Teatara u Bjelovaru

 

Pozivamo Vas na komediju Ludens Teatra iz Koprivnice u nedjelju

20. studenog 2016. s početkom u 20 sati u Domu kulture Bjelovar

"Kazalište što, kako i zašto uopće?"

Cijena ulaznice 20 kuna

Ulaznice možete nabaviti radnim danom u Pučkom otvorenom učilištu ili

sat prije predstave u Domu kulture.

 

OPIS
Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne 1925.g., a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas. Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom. Oni predstavljaju sami sebe.
Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe. “Kazalište je umjetnost kao ratovanje i rizik kao igra na ruletu……..U kazalištu je moguće sve; to je kuća čuda; a najveće je čudo što uopće radi….”

K. Čapek

 
OBAVIJEST O UPISIMA 2016./2017.

OBAVIJEST O UPISIMA 2016./2017.

 

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA za djecu i odrasle 
ENGLESKI, NJEMAČKI i TALIJANSKI

ISPITI PO CEF-u (upis u radnu knjižicu) 


OSPOSOBLJAVANJA (upis u radnu knjižicu)
NJEGOVATELJI, DADILJE, MASERKE 
SAMOSTALNI KNJIGOVOĐA
KNJIGOVOĐA ZA OPG
RAČUNALNI OPERATOR
OSNOVNI POSLOVI ZA: 
GRAĐEVINSKA i UGOSTITELJSKA ZANIMANJA
SERVISER OSOBNIH RAČUNALA 
DIGITALNI FOTOGRAF


OSNOVE INFORMATIKE (za poljoprivrednike, zaposlene, umirovljenike…)
PRIPREME ZA MAJSTORSKE ISPITE 
i ISPITE IZ STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI
(15+13 zanimanja, uvjet za otvaranje obrta )

OSNOVNA ŠKOLA ZA ODRASLE, besplatno


Upisi tijekom cijele godine, cijene povoljne, plaćanje u ratama!

 
OBAVIJEST O UPISIMA STRANI JEZICI 2016./2017.

OBAVIJEST O UPISIMA STRANI JEZICI 2016./2017.

 

Učilište omogućuje učenje engleskog,  njemačkog i talijanskog jezika za sve uzraste.

Nastava za polaznike škole stranih jezika počinje 01. 09. 2016.

Upisi u tijeku radnim danom od 8:00 - 19:00 sati u prostoru Učilišta ili na brojeve telefona 043/241298; 091/7216692; 095/9099214

 
BJELOVARSKO KULTURNO LJETO 2016 - LJETNO KINO 5

BJELOVARSKO KULTURNO LJETO 2016 - LJETNO KINO 5

 

Pozivamo Vas na besplatnu projekciju 

Gradski muzej
srijeda 31.08.2016. u 21.00 sat


Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao


"The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann)"

Žanr: Komedija
Trajanje: 114 min.
Zemlja: Švedska
Redatelj: Felix Herngren
Uloge: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg

 

SINOPSIS
Njegovo ime je Allan Karlsson i stručnjak je za dinamite. Otac mu je bio borac za prava kontracepcije a majka mu je umrla kad je bio dječak. Uskoro će se njegov život pretvoriti u nešto poput "forrestgumpologije", gdje će naš šašavi junak sudjelovati u događajima koji su bili od presudne važnosti za tijek 20. stoljeća. Tako je Oppenheimeru pomogao da usavrši atomsku bombu, pio je s Harryjem Trumanom i plesao sa Staljinom. Spomenimo i to da je u gulagu drugovao s bratom blizancem najvećeg uma 20.stoljeća Alberta Einsteina. Zatim je postao i dvostruki tajni agent za vrijeme Hladnog rata a na kraju susreo slona na Baliju. Nevjerojatna priča koja će vam razgaliti srce..

BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA - pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara

 

 

 
43 JAM Vol2

43 JAM Vol2

 

Drugi po redu “43 JAM“

Bjelovar će u sklopu “Bjelovarskog kulturnog ljeta 2016“ ugostiti sportaše, umjetnike i izvođače iz Splita, Rijeke, Zagreba, Beograda i Bjelovara.
Likovni, glazbeni i sportski događaj na otvorenom koji će se odvijati u petak 01.07.2016 na gradskom bazenu Bjelovar
(Trg Stjepana Radića 2) sa početkom u 10.oo sati i u subotu 02. 07. 2016. na SKATE PARKU (Poljana dr. Franje Tuđmana) sa početkom u 17.oo sati.

 

Grafiti:

Petak 01.07, gradski bazen
Lunar, Artez, Nikola, Linnch
Subota 02.07, skate park
Wuper, Wario, Poster, Oskud, Royale, Casino, Sock, Menik

BMX:

Subota 02.07, skate park
Šuma crew & Friends

Glazba:

Subota 02.07, skate park
ONI, DJ Noki Nole,
Kein Engel Rammstein Tribute Band


After party:
Subota 02.07
LIVING ROOM

             

  

 
BOKFEST 2016

BOKFEST 2016

 


Ulaznice po cijeni 25 kn parter i 2o kn balkon možete kupiti u BOK kućici na Korzu
Radnim danom od 9:00 do 13:00 i od 14:00 do 18:00 sati,

Vikendom od 9:00 do 12:00 sati te prije predstave (ukoliko ima još ulaznica...)

 

 

Zbog najave lošeg vremena BOK MOTO alka održati će se u subotu, 7. svibnja 2016. u 12:00 sati

 

 
Otvorenje ASSITEJ-a 2016. u Bjelovaru

Otvorenje ASSITEJ-a 2016. u Bjelovaru

 

Započeo 18. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ

 
11.-15.4.2016., Bjelovar, Dom kulture i Bjelovarsko kazalište

11.-15.4.2016., Bjelovar, Dom kulture i Bjelovarsko kazalište

 

HC ASSITEJ i GRAD BJELOVAR zajednički organiziraju 18. SUSRETE PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a.

Na susretima će biti prikazano 11 najboljih predstava dramskih studija iz čitave Hrvatske. Prosudbena komisija u sastavu: Iva-Matija Bitanga, Maja Katić i Ivan Kristijan Majić dodijeliti će nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko- pedagoški rad dramskim pedagozima/redateljima te odabrati najbolju predstavu.
ULAZAK NA SVE PREDSTAVE JE BESPLATAN!

Nastupit će:
1. Ponedjeljak, 11.4.u 9:00 sati/Dom kulture - OTVORENJE
   Dramski studio Istarskog narodnog Kazališta Gradskog kazališta Pula, DS INK:
   ZATVARAMO!
   Trajanje: 40 minuta
   Dob publike: 14+

2. Ponedjeljak, 11.4.u 14:00 sati/Dom kulture
   Kazališna radionica Malik Rijeka:
   KAOS PRIJE PREMIJERE
   Trajanje: 25 minuta
   Dob publike: 9-15 godina

3. Ponedjeljak, 11.4.u 17:30 sati/Bjelovarsko kazalište
   Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec, Čakovec:
   ZOO! (dramska predstava prema motivima romana Mi djeca sa kolodvora ZOO!)
   Trajanje: 50 minuta
   Dob publike: 12+

4. Utorak, 12.4.u 11:00 sati/Dom kulture
   Gradsko kazalište "Zorin dom" Karlovac, Dramski studio:
   IGRA
   Trajanje: 55 minuta
   Dob publike: 6+

5. Utorak, 12.4.u 16:00 sati/Dom kulture
   Teatar Tirena, Zagreb:
   AKO JEDNE ZIMSKE NOĆI SEDMORICA PROTIV TEBE
   Trajanje: 60 minuta
   Dob publike: 14+
6. Srijeda, 13.4.u 10:00 sati/Dom kulture
   VIRKO, Šibenik:
   "MYGEN"
   Trajanje: 60 minuta
   Dob publike: 13+

7. Srijeda, 13.4.u 14:00 sati/Dom kulture
   Kazalište lutaka Zadar - "DONATOLINA 1":
   BAJKE NISU KRIVE
   Trajanje: 50 minuta
   Dob publike: 6+

8. Četvrtak, 14.4.u 09:30 sati/Dom kulture
   Dramski studio POUVG, Velika Gorica:
   ŠKOLA ZA SVU DJECU
   Trajanje: 30 minuta
   Dob publike: predškolci, 1. i 2. razredi OŠ

9. Četvrtak, 14.4.u 10:30 sati/Bjelovarsko kazalište
   Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu:
   VI STE DOBRODOŠLI
   Trajanje: 55 minuta
   Dob publike: 15+

10. Četvrtak, 14.4.u 12:00 sati/Dom kulture
   Kazališni studio mladih, Učilište - Dramski studio:
   MIRNI GAJ
   Trajanje: 75 minuta
   Dob publike: 14+

11. Četvrtak, 14.4.u 17:00 sati/Dom kulture
   Dječje kazalište Dubrava, DS grupa M:
   GENERAL KIRO MIŠ
   Trajanje: 60 minuta
   Dob publike: 6+

9.-10.4.2016., subota i nedjelja
radionica Osnove scenskog pokreta s tehnikom mime (pantomime)
polaznici: uzrast 11-20 godina
voditelj: Damir Borojević

 
O MALOM BOK-u 2016

O MALOM BOK-u 2016

 

Na Malom BOK-u 2016 izvedeno je 5 predstava u 13 izvođenja.

Predstave je pogledalo oko 2500 djece predškolske i školske dobi.

 

 
MALI BOK 2016

MALI BOK 2016

 

10. ožujka 2016. , četvrtak, u Bjelovarskom kazalištu u 19:00 sati

Pozivamo Vas na B.U.M. - Bjelovarska umjetnička mladost ili reprizu najuspješnijih ostvarenja na LIDRANU 2016, ULAZ BESPLATAN

 

12. ožujka 2016. , subota, u Bjelovarskom kazalištu u 11:00 sati

Bjelovarsko kazalište: MALA SIRENA , za uzrast 5+ , cijena ulaznice 10 kn, ulaznice se mogu kupiti radnim danom od 8 do 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu i prije predstave u Bjelovarskom kazalištu

13. ožujka 2016. , nedjelja, u Bjelovarskom kazalištu u 17:00 sati

Bjelovarsko kazalište: NAŠA TRNORUŽICA za uzrast 5+,  cijena ulaznice 10 kn, ulaznice se mogu kupiti radnim danom od 8 do 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu i prije predstave u Bjelovarskom kazalištu

 

 

 
LIJEPOM NAŠOM U BJELOVARU

LIJEPOM NAŠOM U BJELOVARU

 

Pozivamo Vas na javno snimanje emisije serijala HTV-a LIJEPOM NAŠOM u Bjelovaru. Ljubitelji popularne tamburaške glazbe, folklora i tradicije moći će uživati u odličnim izvedbama poznatih im glazbenika u glazbeno scenskom spektaklu koji će trajati gotovo tri sata.

NASTUPAJU

1.KUD“Bjelovar“
2.KUD“Rovišće“
3.HUD“Ivan Vitez Trnski“
4.Češka obec
5.HORKUD “Golub“
6.Tko pjeva zlo ne misli
7.MVS“Sv. Mihovil“
8.ŽVS KUD“Rovišće“
9.Klapa Bjelovar
10.Trio Janči
11. Štefanjska zvona
12.TS Korak
13. Stare staze
14. TS“Podravci“
15. Svirci moji
16. TS Ružmarin
17. Podravski mužikaši
18. Kristina Anđelka Đopar
19. Zdravko Brkić
20. Martina Đurđević
21. Stjepan Đureković
22. Saša Kovač
23. Mladen Kos i Nikolina Hižar
24. Amir Kazić Leo                                      
25. Mladen Medak Gaga & Stare staze
26. Sandi Cenov                                
27. Davor Radolfi

 
ZAVRŠNA KONFERENCIJA E-PALE 2015

ZAVRŠNA KONFERENCIJA E-PALE 2015

 

U hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu, 2. prosinca, 2015 održana je Završna konferencija projekta E-PALE Hrvatska, e-platforma za obrazovanje odraslih u Europi.

Pozdravne govore održali su Mile Živčić,ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje odraslih i Staša Skenžić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Aktivnosti projekta E-PALE predstavio je Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja agencije.

O obrazovanju odraslih i cjelovitoj kurikularnoj reformi govorio je Boris Jokić, voditelj ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.

O implementaciji Europske agende obrazovanja odraslih govorila je Katarina Grgec iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

O mogućnostima programa Erasmus+ izvjestila jeMarija Lončar iz Agencije za mobilnost i programe EU.

O iskustvu prve generacije polaznika programa Curriculum GlobALE u Hrvatskoj govorila je Sanja Klubička, ravnateljica Tehničke škole Daruvar.

Konferencija je završila svečanom dodjelom certifikata polaznicima prvog ciklusa programa Curriculum GlobALE.

 
Komedija “STILSKE VJEŽBE”

Komedija “STILSKE VJEŽBE”

 

17. listopada 2015. u Domu kulture u 20 sati

stilske

Stilske vježbe su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom te je zbog svoje
dugovječnosti upisana u tiskano izdanje Guinnesove knjige rekorda.

Radnja ove vrhunske komedije, burleske je obična zgoda iz svakodnevnog života prepričana na
dvadesetak različitih načina u tumačenju sjajnih hrvatskih glumaca Pere Kvrgića i Lele Margitić.

Predstava je namijenjena svim generacijama, od školaraca pa sve do umirovljenika.
Publika će biti  oduševljena ovim kazališnim komadom koji će sve prisutne nasmijati do suza. Sve u
svemu: jednostavna i genijalna komedija!

Ulaznice za izvedbu u subotu 17. 10. 2015. u Domu kulture  moguće je nabaviti u pretprodaji
u Pučkom otvorenom učilištu i slastičarnici i kavani "Zagorje" te prije početka predstave u Domu kulture po
cijeni 30 i 20 kuna.

 
Upisi u šk.god. 2015./2016.

Upisi u šk.god. 2015./2016.

 

OBAVIJEST O UPISIMA
šk. g. 2015./16.

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA za djecu i odrasle
ENGLESKI i NJEMAČKI, ISPITI PO CEF-u (upis u radnu knjižicu)

OSPOSOBLJAVANJA (upis u radnu knjižicu)
  NJEGOVATELJI, DADILJE, MASERKE
  SAMOSTALNI KNJIGOVOĐA
  KNJIGOVOĐA ZA OPG
  RAČUNALNI OPERATOR
OSNOVNI POSLOVI ZA:
  GRAĐEVINSKA i UGOSTITELJSKA ZANIMANJA
SERVISER OSOBNIH RAČUNALA
DIGITALNI FOTOGRAF


OSNOVE INFORMATIKE (za poljoprivrednike, zaposlene, umirovljenike…)

PRIPREME ZA MAJSTORSKE ISPITE
i ISPITE IZ STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI
(15+13 zanimanja, uvjet za otvaranje obrta )

OSNOVNA ŠKOLA ZA ODRASLE, besplatno

Upisi tijekom cijele godine, cijene povoljne, plaćanje u ratama!

 
BJELOVARSKO KULTURNO LJETO 2015

BJELOVARSKO KULTURNO LJETO 2015

 

kolovoz 2015

 
INTENZIVNI TEČAJ NJEMAČKOG JEZIKA

INTENZIVNI TEČAJ NJEMAČKOG JEZIKA

 

Upisujemo polaznike za intenzivni tečaj njemačkog jezika u trajanju od 30 sati.
Tečaj je za polaznike koji planiraju raditi u jednoj od zemalja njemačkog govornog područja.
Početak tečaja 01. 07. 2015.
Cijena tečaja:
30 sati – 800 kn

 
BOKFEST 2015

BOKFEST 2015

 

Prodaja karata na kiosku BOK-a

Cijene ulaznica 20 i 25 kuna

 

Subota, 02. 05. u 12.00 h / Ispred Gradske uprave

MK White City Riders: BOK - MOTO ALKA
Voditelj: Mladen Medak - Gaga

Subota, 02. 05. u 20.00 h / Dom kulture
Satiričko kazalište Kerempuh: HAMLET U SELU MRDUŠA DONJA
Režija: Vinko Brešan // Igraju: Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović/Mia Anočić-Valentić, Ana Maras Harmander, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Željko Königsknecht, Anita Matić Delić, Maja Posavec, Luka Petrušić, Mario Mirković, Ivan Đuričić

U ovom najpoznatijem primjeru "teatra u teatru" domaće literature prokazuje se sav apsurd jednog društvenog poretka i, uopće vlasti kao takve. Tako je politika odavno ušla u sve sfere ljudskog života. Prema riječima samog autora: „Riječ je, naime, o vječnim temama književnosti: lupeštini, primitivizmu i pokvarenjaštvu, s jedne, i uzaludnoj ljudskoj težnji za idealom pravde, koja u sukobu s tim silama zla doživljava poraz, s druge strane…“


Nedjelja, 03. 05. u 20.00 h / Dom kulture
Teatar&TD: TEŠKOĆE S IZRAŽAVANJEM
Prijevod, režija i izbor glazbe: Edvin Liverić // Igraju: Bojan Navojec, Dado Čosić , Dean Krivačić i Vesna Stilinović

Apsurdna “melodrama” s primjesama komedije igrana u atmosferi latinoameričkih sapunica i pomaknutih glazbenih komentara znanih pjesmuljaka Eurosonga, progovara o kompliciranim odnosima likova koji nastanjeni u nekakvom nepoznatom ambijentu tragaju za vlastitim identitetom.

 

Ponedjeljak, 04. 05. u 20.00 h / Dom kulture
Kazalište KNAP: NEVJEROJATAN DOGAĐAJ
Redatelj: Ivica Boban // Igraju: Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički 

Predstava  problematizira našu traumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane  i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće,  i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo. Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova…

Utorak, 05. 05. u 20.00 h / Bjelovarsko kazalište
Bjelovarsko kazalište: KRABULJA CRVENE SMRTI
Redateljica i adaptacija teksta: Nikolina Marinić // Igraju: Igor Dončević, Uršula Frčo, Ivančica Futač, Željko Futač, Nikolina Ilić, Luka Janković, Lorena Kampić, Marta Kolarić, Ana Malčić, Ines Meštrić, Marijeta Pali, Ana Perković, Sven Pocrnić, Dora Skukan, Ana Marija Šuflaj, Miran Topljak, Monika Zeba
U ovoj svevremenskoj priči E. A. Poe govori o bogatom i moćnom knezu Prosperu koji je u svom raskošnom dvorcu okupio slične sebi kako bi uživali u danonoćnoj zabavi koja će ih odvratiti od misli na strašnu kugu koja vlada izvan zidina. Prosperovo društvo odaje se svim porocima jer su sigurni – u dvorac nitko ne može ući ni izaći. No sat koji otkucava u posljednjoj dvorani u dvorcu sjeća ih neizbježnog: ni moć ni novac nisu jači od smrti…

Srijeda, 06. 05. u 20.00 h / Dom kulture
Umjetnička organizacija “Točka na I“ i  CK Trešnjevka
GALICIJA
Redateljica: Iva Srnec // Igraju: Davor Kovač, Marko Cindrić,  Ivan Grčić,  Asim Ugljen,  Alan Katić,  Petra Vukelić,  Igor Stanković,  Vjera Peršić, Zrinka Suk,  Monika Guzmić,  Gabrijela Benković,  Eva Maras,  Veselin Krstovski,  Hrvoje Pandžić,  Matija Antolić,  Martin Čutura,  Boren Žunac, Klavir: Matija Antolić

Mladi umjetnici, studenti – amateri i profesionalci odlučili su upriličiti cjelovečernje događanje kojim će obilježiti 100. obljetnicu od početka Prvog svjetskog rata. Prisjetiti se promjena koje je donio rat, ratnih stradanja, ali i književnosti koje je to razdoblje iznjedrilo, te učiniti to uz pomoć više djela Miroslava Krleže. Iz tog projekta proizašla je predstava “Galicija” koja okuplja profesionalne glumce i studente Filozofskoga fakulteta.


Četvrtak, 07. 05. u 20.00 h / Bjelovarsko kazalište
Bjelovarsko kazalište: ČOVJEKOV ŽIVOT
Redateljica i adaptacija teksta /Leonid Andrejev/: Maja Fabičević // Igraju:Borna Premužić, Ivana Rech, Petar Tomić, Antonio Klauda, Helena Knežević, Hana Lihter, Helena Blažic, Buga Kranželić, Igor Dončević, Luka Franjić, Domagoj Antolić i Nino Radošević
Gledajte i slušajte vi, koji ste se okupili radi zabave i smijeha. Proći će pred vama čitav čovjekov život i zatvoriti krug neumoljive sudbine.

Petak, 08. 05. u 20.00 h / Dom kulture
HNK Osijek
260 DANA
Redatelj: Dražen Ferenčina // Igraju: Aljoša Čepla, Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark, Neven Lucian Davidović.
  
„260 dana“ dramatizacija je istoimenog romana Marijana Gubine koji gotovo šokantno realistično, a opet pitko i bez suvišne patetike, pripovijeda kalvariju zatočeništva djeteta i njegove obitelji u ratu lišenom bilo kakve čovječnosti.
Ono što nam ova scenska ispovijest nudi prije svega je katarza – svojevrstan vodič do točke kada praštati postaje ljudski.


Petak, 08. 05. u 21.30 h / Caffe Bar Mario
KONCERT: Apfelstrudel i Blues Trio, slobodan ulazak

Subota, 09. 05. u 11.00 h / Salon namještaja San
IZLOŽBA GLUMACA 


Subota, 09. 05. u 19.00 h / Dom kulture
Željko Vukmirica: POVIJEST MOJE GLUPOSTI
Autor: Željko Vukmirica

ŽELJKO VUKMIRICA je dramski umjetnik koji na sceni djeluje već dugi niz godina
kao glumac, autor vlastitih tekstova i predstava, redatelj i pedagog. Javna autopsihoanaliza izvedena više od tisuću puta, to je ispovijest glumca koji posve otvoreno govori o sebi, o svom životu od rođenja do onoga trenutka kada je izgubio mladenačke i profesionalne iluzije. Vukmiricu posebno odlikuje njegov specifičan aktivan odnos s publikom. Predstava je osebujno autorsko djelo, briljantno komično, ali i potresno i beskompromisno. Od premijere 1979. godine do sada izvedena je više od 1000 puta, što na svoj način govori o njenoj iznimnosti.


Subota, 09. 05. u 20.30 sati / Dom kulture
24 HOUR PLAY, besplatne ulaznice

Šest scenarista napisat će kratke priče u roku od 24 sata.
Šest glumačkih timova naučit će tekst u roku od 24 sata.
Šest filmskih redatelja  od tih će tekstova napraviti predstave - u 24 sata.
Publika će vidjeti što su kreirali umjetnici koji imaju samo 24 sata da stvore šest predstava. Jedini slučaj kada je u kazalištu improvizacija tijekom izvedbe dozvoljena, a mijenjanje teksta poželjno, a nerijetko se dogodi i zapinjanje - što publika jedva dočeka!


Subota, 09. 05. u 21.00 h / Bjelovarsko kazalište 
Retro party - Disco club “H8“, DJ Mario Rajković,  Flash back, slobodan ulazak


Nedjelja, 10. 05. u 12.00 h, u organizaciji Veterana RK Bjelovar / Staro rukometno igralište /  U SLUČAJU KIŠE Školska sportska dvorana /
RUKOMETNI BOK TURNIR, slobodan ulazak
Voditelj: Mario Petreković

 


Nedjelja, 10. 05. u 20.00 h / SOKOLANA II.
Bacači sjenki: BRUJANJE GRADA
Glazba: KUD Idijoti, Termiti, Drago Mlinarec i dr.
Autori i izvođači: Boris Bakal, Ivana Bakal, Dora Kokolj, Domagoj Klasić, Nikolina Komljenović, Sandra Uskoković, Nikolina Butorac, Leo Vukelić, Nikša Marinović, Vesna Mačković, Jelena Mesar, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Vedran Senjanović.

Bacači sjenki drugi put šetaju Bjelovarom i pričaju o prostoru kao zajedničkom resursu! S trgova, ulica i  parkova pozivaju vas na novu epizodu Brujanja grada.

Utorak, 12. 05. u 20.00 h / Dom kulture
Umjetnička akademija Osijek: EMIGRANTI
redatelj: Jasmin Novljaković // glume: Antonio Jakupčević, Krešimir Jelić

Slawomir Mrožek suočava u Parizu (u doba željezne zavjese) u jednoj noći – dva poljska emigranta: jednog političkog, drugog ekonomskog, jedan je intelektualac, drugi je prostodušan čovjek iz puka, prvi stremi društvenu promociju steći literaturom, drugi se želi vratiti kući s punim novčanikom. U jednoj noći snovi obojice se pretvaraju u stvarnost, tj. noćnu moru. Na vidjelo dolaze mnoge tegobe i strahovi ljudi koji su osuđeni na boravak u tuđem i nepoznatom svijetu…


Srijeda, 13. 05. 20.00 h / Bjelovarsko kazalište
Kazališna družina Bastien: MOSKVA PETUŠKI / LJUBO ZEČEVIĆ
Režija i adaptacija: Jasmin Novljaković // Igra: Ljubo Zečević

Veliki povratak na kazališne daske,  po nekim kritičarima, zadnjeg ruskog klasika, poeme Moskva - Petuški, ruskog pisca V. Jerofejeva. Ovo je priča o životu, ljubavi, prijateljstvima, nesporazumima, sreći i nesreći, o neuklopivosti u sisteme. Moskva –Petuški je biografija ispričana putovanjem punim iznenađenja, zabavnih susreta i veselih razgovora začinjenih čuvenom ruskom votkom.

 
BUM 2015.

BUM 2015.

 

Pozivamo Vas

16. travnja 2015. od 19.00 sati, Dom kulure Bjelovar

BUM -  BJELOVARSKA UMJETNIČKA MLADOST

Najbolje od Lidrana 2015.  učenika osnovnih i srednjih škola

Raspored održavanja scenskih nastupa: osnovne škole

1. „Profesorica iz snova“ – Miro Gavran
Učenik: Sven Pocrnić
Škola: III. osnovna škola Bjelovar
Mentor: Suzana Turković

2. „Ni med cvetjem ni pravice“  - Miroslav Krleža
Učenica: Laura Smrček
Škola: I. osnovna škola Bjelovar
Mentor: Željka Šunjić

3. Ljubav nikada ne prestaje“ – Stjepan Lice
Učenica: Vanja Radičević
Škola: IV. osnovna škola Bjelovar
Mentor: Željka Kalabek

4. “Morska igra“ – grupa autora
Razred: 4.
Škola: III. osnovna škola Bjelovar
Mentor: Suzana Turković


5. „Školski sat“ – Marina Gračanin
Škola: OŠ Velika Pisanica
Mentor: Senada Piria


6. „Tri praščića“ – narodna
Škola: OŠ Nova Rača
Mentor: Anita Malek
 

Raspored održavanja scenskih nastupa: srednje škole

1. Alessandro Baricco: Novecento, kazivanje poezije      
učenik: Miran Topljak, 1. razred Gimnazije Bjelovar
voditeljica: Marina Šramek, prof.

2. Jelena Ivezić: Ja sam Danijel, dramsko-scenska igra     
učenici: Matej Ambrozić, 3. razred, Matej Mikulandra, 4. razred, Emanuel Čukljaš, Matea Lučić, Mihaela Sokolović, Helena Blažic, Tamara Muškinja, 2. razred Medicinske škole Bjelovar
voditeljica: Jelena Ivezić, prof.

3. Abdulah Sidran: Čega smo zbir, kazivanje poezije      
učenica: Ines Matejak, 4. razred Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar
voditelj: Mladen Jasek, prof.

4. Marina Breški: Nije sve u ocjenama, dramsko-scenska igra     
učenici: Marina Breški, Antonija Milaj, Matija Margotić, Renato Srdić, Anita Pranić, 2. razred Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar
voditeljica: Milica Šepak Barić, prof.

5. Ivana Dvorski Lacković: Najsretniji dan u životu, monodrama    
učenica: Antonia Kristić, 2. razred Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar
voditeljica: Nikolina Marinić, prof.
       
6. Skupni rad: Zaspo Janko, dramsko-scenska igra      
učenici: Tomislav Halauš, Klara Hosni, Mihaela Jukić, Lorena Pisačić, Hrvoje Kurtanjek, Ivona Lovrić, 3. razred, Tomislav Babić, 4. razred, Renato Srdić, 2. razred, Martin Hodalić, Ema Henc, 1. razred Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar
voditeljica: Alida Sokolović, prof.

 

      

     

 
MALI BOK 2015.

MALI BOK 2015.

 

Program MALI BOK 2015. 13.4. - 20.4. 2015. :

      

13.4., ponedjeljak u 10.00 ; 11.30 i 14.00 sati, Dom kulture
Gradsko kazalište ŽAR PTICA, Zagreb:  SASVIM SAM POPUBERTETIO


Tekst: Sanja Pilić
Režija: Aida Bukvić
Igraju: Jan Kerekeš, Franka Klarić, Mia Biondić, Amanda Prenkaj, Vesna Ravenšćak/Gorana Marin, Ana Marija Vrdoljak, Drago Utješanović i Mitja Smiljanić

O predstavi: 
Dramatizacija popularnog romana za mlade „Sasvim sam popubertetio“ višestruko nagrađivane hrvatske spisateljice Sanje Pilić, u središte radnje stavlja petnaestogodišnjeg dječaka Luku, koji se nalazi na važnoj životnoj „prekretnici“ – što nakon osnovne škole?!
Kako se Luka ne bi osjećao sasvim napušten u svojoj „smrtnoj bolesti“ – pubertetu predstava će paralelno pratiti, uz njegovu stranu priče, i „žensku perspektivu“ – priče djevojčica Zvjezdane i Mirjane. Na taj način upoznajemo tri paralelne tematski vrlo slične tinejdžerske priče, kroz subjektivno vrlo različita „svjedočenja“ glavnih aktera.

Trajanje: 60 minuta
Za dob: 7. i 8. razredi

 

14.4., utorak u 9.30 ; 11.00 i 14.00 sati, Dom kulture
Kazališna družina PINKLEC, Čakovec i HNK u Varaždinu:
JEŽEVA KUĆICA

(lutkarska predstava)


Redateljica: Tamara Kućinović
Adaptacija teksta Branka Ćopića: Maja Sviben
Igraju: Nikša Eldan, Karolina Horvat, Davor Dokleja, Goran Guksić i Bruno Kontrec

O predstavi: 
Ježeva kućica ili o sreći, prijateljstvu i užitku u malim stvarima. Vesela životinjska družina na čelu s Lijom nastoji saznati što to Ježurku čini toliko sretnim u njegovom domu i mogu li oni dio te sreće prisvojiti. Naravno, usput će morati izaći na kraj s brojnim preprekama.

Trajanje: 45 minuta
Za dob: predškolska i rana dob 

 

15.4., srijeda u 10.00 ; 11.00 i 14.00 sati, Dom kulture
Hrvatsko kazalište Pečuh, Mađarska:  MALA PČELICA MAJA

(lutkarska predstava)


Autor predstave: Tatjana Bertok-Zupković
Režija: Tatjana Bertok-Zupković
Igraju: Maja Lučić, Matea Grabić, Dejan Fajfer, Goran Smoljanović
Lutke, oblikovanje i izrada: Ria Trdin


O predstavi:   
Pčelica Maja je prekrasna priča za najmlađe kroz koju djeca upoznaju i život kukaca koji im je itekako nepoznat. Pčele su oduvijek vezane uz čovjeka i uz prirodu. Danas postoje istraživanja koja nam kazuju da bez pčela život na Zemlji ne bi bio moguć. Želimo da se kroz našu priču djeca zabave i nešto nauče!

Trajanje: 45 minuta
Za dob: predškolska i 1.-4. razred

 

17.4., petak u 12.00 i 14.00 sati, Dom kulture
Udruga MALI GRAD, Zagreb:   EUROPICA

(prema ideji Kristijana Ugrine)


Tekst: Kristijan Ugrina, Alan Katić
Režija: Kristijan Ugrina
Glazba: L.van Beethoven, W.A.Mozart
Izvode: Kristijan Ugrina, Alan Katić


O predstavi: 
Predstava „Europica“ ili vodič kroz EU za male Europljane, zamišljena je s ciljem da djecu na zabavan način educira i upozna s njihovom zajedničkom državom. Gledatelje po zemljama Europske unije vodi grčki bog puta Hermes (Alan Katić) koji ih upoznaje sa njihovim zemljopisnim položajem i karakterističnim običajima. U svakoj zemlji upoznajemo nekog tipičnog stanovnika (Kristijan Ugrina u raznim ulogama) koji s djecom i Hermesom uči osnovne brojeve, riječi zahvale na nekom od jezika, pozdrave ili pak, jednostavno, priča o znamenitostima po kojima je ta zemlja poznata. U ovoj se dinamičnoj predstavi neprestano izmjenjuju zabava i edukacija, a spominjemo povijesne ličnosti kao što su Mozart, Kraljica Elizabeta, braća Grimm, Kolumbo, te važne likove dječjeg imaginarija: Pinokija, Harryja Pottera, Pepeljugu, Hlapića i mnoge druge.U stvaranju ove predstave vodile su nas ideje zajedništva, tolerancije i prosperiteta. Također, željeli smo da djeci ukazati kako su prijateljstvo i otvorenost za novo vrijednosti kojima treba dati priliku.

Trajanje: 45 minuta
Za dob: 3. – 4. razredi

 

 

18.4., subota u 17.00 sati ; Bjelovarsko kazalište
Bjelovarsko kazalište:   MJESEČEVE PRIČE      / premijera


Prema tekstu: Ree Ban
Režija: Margareta Fabičević

Trajanje: 40 minuta

Za dob: 4 – 10 godina

19. 4., nedjelja u 17.00 sati ; Bjelovarsko kazalište
Bjelovarsko kazalište:   VITEZ ŽELJEZNOG SRCA     / premijera

Prema tekstu: Ane Đokić Pongrašić
Režija: Margareta Fabičević

Trajanje: 50 minuta

Za dob: 5 – 12 godina

 

20.4., ponedjeljak u 11.30 i 14.00 sati, Dom kulture
Kazalište lutaka Zadar:   GENIJALNI GENIJE


Autor: Tamara Kučinović
Dramaturgija: Nina Horvat
Režija: Tamara Kučinović
Igraju: Sanja Zalović, Paola Slavica, Robert Košta
Izrada scenografije i lutaka: Gulnaz Fatykhova, Tamara Kučinović, Darko Petković, Robert Košta, Marijan Nižić, Dragan Sinovčić
  

O predstavi:
Leonardo da Vinci jedan je od najbriljantnijih i najsvestranijih umova koji su ikada živjeli. Iako većinu svojih izuma nikada nije proveo u djelo, neki od njih izrađeni su stoljećima kasnije - među njima i automobil, tenk, strojnica, ronilačko odijelo...
U našoj je verziji neshvaćeni genije često sam sebi najveći neprijatelj jer dopušta svojim sumnjama i strahovima da preuzmu kontrolu.
Oni su na sceni utjelovljeni u Ljudima – okolini koja ne shvaća ni njega ni njegove izume. Iako su Ljudi samo u njegovoj glavi, to ne znači da za njega nisu stvarna prijetnja. Za Leonarda su on i njegov vjerni pomoćnik Francesco sami protiv cijelog svijeta. No na kraju se sa svojim strahovima ipak hvata u koštac...

Nagrade:
2014. ASSITEJ, Čakovec
Nagrada za likovno oblikovanje (kostimi i scenografija) Gulnaz Fatykhova u predstavi „Genijalni genije“, redateljice Tamare Kučinović
2014. Nagrada za najbolje žensko glumačko ostvarenje Paola Slavica, za ulogu Franceska u predstavi „Genijalni genije“, redateljice Tamare Kučinović.
2014. PIF Zagreb
Nagrada Dječjeg žirija predstavi „Genijalni genije“, redateljice Tamare Kučinović u izvedbi Kazališta lutaka Zadar

Trajanje: 45 minuta
Za dob: 5. i 6. razredi

  

 
17. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ BJELOVAR

17. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ BJELOVAR

 

BJELOVAR, 16.3. – 19.3.2015., Dom kulture i Bjelovarsko kazalište

Ulazak slobodan!

 

Raspored predstava:

16.3., ponedjeljak, Dom kulture u 9.00 sati


CVILIDRETA
DRAMSKI STUDIO HRVATSKOG DOMA VUKOVAR

Režija, dramatizacija i izbor glazbe: Lidija Helajz
Svjetlo i ton: Matej Nadovski
Igraju: Sara Atlagić, Sara Držaić, Dragana Joka, Marija Jozić, Leonardo Jurić-Blažević, Leonora Jurić-Blažević, Ana Konjević, Aleksej Kovačević, Jovana Ličina, Ana Matizović, Strahinja Padežanin, Iva Škarica

O predstavi:
Tko je zagonetni čovječuljak, neobični patuljak?
Što daje i zauzvrat traži?
Predstava ima svoj uvod, zaplet i sretan konac, polupala baba lonac!

Dob: 6 – 10 godina
Trajanje: 35 min.

 

16.3., ponedjeljak, Dom kulture u 12.30 sati

CRVENO BURENCE
DRAMSKI STUDIO DJEČJEG KAZALIŠTA BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU


Ton i svjetlo: Igor Elek / Tihomil Čakalić
Autori teksta: polaznici Dramskog studija uz stručno vodstvo zadanih improvizacija voditeljice Lidije Helajz
Redateljica: Lidija Helajz
Asistentica redateljice: Areta Ćurković
izbor scenografije, kostima: Lidija Helajz i Areta Ćurković
izbor glazbe: Lidija Helajz i Areta Ćurković
oblikovanje rasvjete: Igor Elek
majstor tona: Dražen Golubić
Igraju:
Lucija Murković, Filip Čizmadija, Ivan Đapić, Petra Pavlović, Ela Šeri, Marko Špoljarić, Lorena Ilić, Leon Čizmadija, Ivan Ravlić, David Uranjek, David Đorđijevski, Lea Sudar, Mia Marković, Domagoj Pintarić, Matea Nikolić, Jan Dukić, Jakov Vismeg, Jona Zupković, Helena Vlaškovac i Nika Petović


O predstavi:
Promatrajući ljude, događaje i karaktere nastala je predstava Crveno burence. Propitkuje međusobne odnose djece i roditelja, odnose mlađe i starije djece u svakodnevnom okruženju škole te odnose s nastavnicima. Predstava ne daje odgovore, nego potiče na razmišljanje i postavlja pitanja kroz kazališnu igru sudionika.


Dob: 11 - 14 godina
Trajanje: 35 min.

 

16.3., ponedjeljak, Dom kulture u 16.00 sati

NA PUTU DO SLAVE
UČILIŠTE ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA MLADIH, DRAMSKI STUDIO


Tekst i režija: Kristina Jakšić Balaž
Koreografija: Marija Bitunjac
Glazbena produkcija: Milorad Stranić
Odabir kostima i scenografija: Jadranka Korda Krušlin
Ton: Tomica Kraljić / Kruno Miljan
Svijetlo: Saša Bogojević

Igraju:
Kety MARIJA DELIĆ
Barbara DEA PRESEČKI
D'man TOMISLAV ČORAK
Sven MARTIN GRĐAN
Luka Libl FILIP SEVER
Eva Leš KORANA UGRINA
Didi DINA LEŠKO
Fill Fruk TOMA MEDVEŠEK
Lea Eter VANDA ŠABAN
IPM Corazza MAKS TUDJA
Annie Loos EMA ŠUNDE
Tina Turk PATRICIJA IVKOVČIĆ
Vanja Kos TARA THALLER
Ema KLARA FIOLIĆ

Prof Bijelić ROZA MEDVEŠEK
Prof Ružić TESA LITVAN
Prof Sruk JOSIP KOS

O predstavi:
Mjuzikl Na putu do slave prati nekolicinu talentiranih srednjoškolaca koji upisiju završni razred novootvorene škole za izvedbene umjetnosti.
Većina ih sanja o slavi i uspjehu, što otvara klasične dileme; je li važnije imati talent ili vezu, je li prijateljstvo važnije od mjesta pod reflektorima i koja je zapravo cijena slave?  A obzirom na njihovu dob, muče ih i one klasične tinejdžerske brige, ljubav, popularnost, osjećaj pripadnosti, nisko samopouzdanje, što vodi i u one ozbiljnije probleme poput nasilja. Istovremeno se sa privatno-poslovnim problemima susreću i njihovi profesori, koji u zadnji tren saznaju da škola nema dozvolu za rad. Buduće karijere, snovi i želje svih sudionika stavljeni su pred veliki test.

Dob: 14 -18 godina
Trajanje: 90 min.

 

16.3., ponedjeljak, Dom kulture u 20.00 sati


KRALJ GORDOGAN
DRAMSKI STUDIO DJEČJEG KAZALIŠTA DUBRAVA


redatelj / Zoran Skalicki
kostimi i scena / Barbara Majnarić
glazba / Jurica Pačelat
scenski govor / Antonija Keškić
grafičko oblikovanje / Luka Vucić
igraju / Hrvoje Horvat, Diana Osmanović Čosić, Petar Atanasoski, Ivan Štruklec, Tamara Preprović, Filip Đekić, Ines Poljak, Antonija Keškić, Maša Ilić, Andrea Rumenjak, Aldin Kasumović, Valentina Šokec, Iva Nimac


O predstavi:
Punih sedamdeset godina nakon nastanka (Zagreb 1943) u dramskom studiju DKD-a stvorila se kritična masa mladih ljudi – ljubitelja kazališta, spremna uprizoriti Ivšićevu dramu Kralj Gordogan. Svi izvođači stariji su od 22 godine, koliko je imao Ivšić kada je pisao Gordogana. Na žalost, Ivšić je više izvođen u Francuskoj nego Hrvatskoj.
Jedna od zadaća kazališta je da osluškuje glas svog naroda. A. G. Matoš kaže da je kazalište koje ne osluškuje glas svog naroda – mrtvo kazalište. Isto tako, narod koji ne njeguje svoje kazalište je – mrtav narod.
Dramski studio DKD-a je pokušao osluhnuti taj glas i uprizorio Ivšićevu dramu o kraju svijeta, na vama je, mladi ljubitelji kazališta, da dođete i podržite izvedbu i tako odgodite taj “kraj”.


Dob: srednja škola i odrasli
Trajanje: 110 min.

 

17.3., utorak, Dom kulture u 11.00 sati

SNJEŽNI KRALJ
DRAMSKI STUDIO MLADIH HVAR


Redateljica: Dolores Kolumbić
Tekst: Damir Miloš
Glazba: Elvis Stanić
Koreagraf: Tamara Curić
Kostimi: Toni Rico Carić
Igraju: Toni Kapetanović, Manuel Rajić, Zoa Abdulmar, Jure Radnić


O predstavi:
Četiri tinejdžera  pokušavaju doznati tko je taj Snježni Kralj u kojega se zaljubila najstarija djevojčica. Pokušavaju shvatiti što se to s njom događa otkad “hoda kao voda”.
Predstava je nastala iščitavanjem monodrama Snježni Kralj koju je za svoju sestru glumicu Rajnu Miloš napisao njezin brat Damir Miloš.
Radom na improvizacijama nastala su četiri lika i profilirala se tema koju su svi prepoznali: zaljubljenost.


Dob: 8 – 12 godina
Trajanje: 40 minuta

 

17.3., utorak, Dom kulture u 14.00 sati
ČOVJEČULJCI
KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR,
DRAMSKO-LUTKARSKA RADIONICA “DONATOLINA 2”


Režija i dramaturgija: Sanja Zalović
Tekst: Sanja Zalović i ulomak iz romana „Kući“, Ljudmila Razimovska
Scenografija i rekviziti: Robert Košta
Izbor glazbe: Michael Garson, piano i Eddie Daniels, klarinet in Jazz and classisal styles
Oblikovanje svjetla: Frane Papić
Voditelj tona: Mate Petričević
Igraju:
Hana Ružić, Ivan Vidović,  Niko Zekanović, Moreno Kolega, Rahela Gaćina, Iva Tadić, Ana Špac, Lana Šnajder, Franka Gazić, Sara Marcelić, Andrea Margarin, Luna Brodarić, Ivan Segarić, Paško Džaja, Kristi Velček, Gabrijela Strihić, Vito Arbanas, Iva Prgić, Dorotea  Dešković, Medina Salihović, Lucia Zorica, Sunčica Magašić, Bartol  Jurjević, Adam Zrilić


O predstavi:
Tijekom šest mjeseci rada kroz improvizacije na temu prijateljstva, ljubavi, strahova, ograničenja psiholoških te fizičkih, upustili smo se u stvaranje kazališne predstave i tako nastojali rješavati male treme i ostvarivati velike snove o glumi.
„Čovječuljci“ su priča o nama, kako iz trenutka u trenutak  postojimo i igramo se, nasamo, sa svojom maštom, u traženju doma i sigurnosti.
A kojim putem krenuti? Postoji li pravi put? Mi mislimo da nije važno, kojim god putem krenuli sami smo sebi i slikari i kipari i ono što želimo biti.


Dob: 7 – 12 godina
Trajanje: 60 min.

 

18.3., srijeda, Dom kulture u 11.30 sati

VELIKI I MALI
GRADSKO KAZALIŠTE ZORIN DOM KARLOVAC – DRAMSKI STUDIO

(Inspirirano slikovnicom Eve Janikovszky "Da sam ja odrastao")


Režija: Sanja Hrnjak
Scenski pokret: Martina Maričić
Glas: Barbara Rocco
Kostimografija: Morana Petrović
Ilustrator: Andrea Tich
Grafička obrada plakata i programske knjižice: Damir Crnica
Vlasuljarka: Marija Bingula
Izrada lutaka: Giulio Settimo
Likovno oblikovanje lutaka: Lidija Maček-Stanić
Izrada okvira: Danijel Stanić
Oblikovanje svjetla: Robert Pavlić
Glume:
Lucija Luketić, Ivana Paljug, Kristijan orešković, Roza Grginčić, Ivana Kostelac, Andro Frketić, Luka Ličina, Borna Žaja, Mila Grginčić, Fran Jergović, Ana Lena Špišić, Luka Selman, Mihaela Šimunić, Borna Muže, Jakov Latković, Kristijan Petelin, Davor Trupac, Miroslav jakšić perator tona: Bojan Blažević


O predstavi:
Plutajući vremenom, predstava "Veliki i mali" ulazi u svijet odraslih i u njihova sjećanja na doba u kojem su oni odrastali. Kroz četiri etide u predstavi se isprepliću snovi i stvarnost, briga i radost, trajna potreba za srećom i zadržavanjem trenutka koji ispunjava njihova iščekivanja. Promatramo tu istu vječnu potragu za idealnim očima djece i roditelja koji mijenjaju uloge pa makar samo na sceni gdje je to dopušteno. Roditelji se retrospektivno vraćaju u svoje djetinjstvo i mladost, uspoređujući je s današnjim vremenom, a djeca promatrajući roditelje, ne uživaju dovoljno u sigurno najljepšem i najzaštićenijem razdoblju svog života, već žele požuriti u svijet "velikih".


Dob: 11 – 14 godina
Trajanje: 60 minuta

 

18.3., srijeda, Bjelovarsko kazalište u 13.00 sati

ZELENKAPICA
DRAMSKI STUDIO KAZALIŠTA VIROVITICA


Autorica teksta : Silvija Šesto Stipaničić,
Režija, scenografija i kostimografija: Snježana Lančić-Prpić
Igraju:
Zara Majetić- u naslovnoj ulozi,
Nora Marić ,  Katarina Han,  Lukas Debelić Pecive,   Eleonora Kasa,  Nicol Dukarić,  Karla Frković,  Lovro Švast, Fran Jurković,  Jurica Tomljanović, Tea Bilović,  Klara Volenik,    Karla Kepka,  Dominik Prpić,  Jan Jelčić,  Marta Leda Kalaš, David Benčik,  Lana Kin, Ema Marjanović, Iva Ivanović   

O predstavi:                         
Sigurno već  znate onu staru priču o djevojčici koja je kao modni dodatak ili naravno zbog zime nosila crvenu kapicu. Nju je mama poslala bolesnoj baki da joj odnese kruha, mesa, kolača... i još ju je upozorila da ne skreće s puta, jer će ući u šumu, a u šumi živi opasni vuk. Tu sam priču ja pričala svojoj djeci, a meni je pričala moja mama, a njoj njezina mama, a njoj njezina... i tko zna dokle bismo mogli tako!
Naša priča događa se danas. I našu djevojčicu mama pošalje baki i upozori ju da ne skreće s puta. Samo, na putu do bake nema šume, ni opasnog vuka. Na putu do bake je ulica puna izloga. A zašto su izlozi opasni, saznat ćete u našoj predstavi. I da, naša djevojčica kao modni dodatak nosi zelenu kapicu.


Dob: 5 – 9 godina
Trajanje: 30 min.

 

18.3., srijeda, Dom kulture u 17.00 sati

BITI ČOVJEK
DRAMSKI STUDIO PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA VELIKA GORICA

Redateljica: Gabrijela Špehar

O predstavi:
Dramska predstava  "Biti  čovjek" autorsko je djelo polaznika Dramskog studia Pučkog otvorenog učilišta iz Velike Gorice.
Tekst govori o potrazi pojedinca za smislom postojanja. U razgovoru sa znamenitim povijesnim osobama iz muzeja, junak spoznaje kako je najveća vrijednost biti i ostati čovjek.

Igraju: Lovro Brigljević, Vedrana Lozančić, Antonela Šalić, Petra Šalić, Nikola Pleše, Ivan Zdunić, Lucija Novak, Josipa Milković, Matea Kajfeš, Hanah Zidar

Dob: 12-15 godina
Trajanje: 30 min.

 

19.3., četvrtak, Dom kulture u 10.30 sati

GENERAL KIRO MIŠ
DRAMSKI STUDIO DADA KD PINKLEC

(igrokaz za djecu prema H. Kovačeviću)


Redatelj: Davor Dokleja
Scenografija: Marija Vugrinec
Oblikovanje i izrada lutaka: Jelena Dokleja
Autor glazbe: Igor Baksa
Glazbu izvode: Nina Bočkaj(klavir), Neven Matoša(bas) i Hana Janušić(saksofon)
Kostimografija: Ines Vugrinec
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Majstor tona: Mario Zelenbaba
Izrada scenografije: Davor Tkalec

Igraju: Tina Čatlaić, Antonija Mrla, Ena Jagec, Hana Marciuš, Ivana Žulić, Vilim Haček, Karlo Žganec, Nina Bočkaj, Hana Janušić, Marko Erlić, Vinko Moharić, Neven Matoša i Katarina Pintarić


O predstavi:
Stari postolar Benedikt izvrgnut je ruglu jer ponekad radi besplatno i k tome ima i miša za prijatelja. Svi dobro znaju da miševi samo nanose štetu, ali ono što ne znaju je da je Kiro jedan sasvim poseban miš. Iako miš voli postolara jednako tako bi volio i vidjeti svijeta pa jedne večeri odlučuje otići. Kiro na tom putovanju doživi brojne opasne pustolovine.
Glumačke kreacije, lutke, ples pa čak i sviranje i pjevanje uživo, sredstva su kojima će se glumci poslužiti kako bi vam priču ispričali što vjernije i  živahnije.

Dob: 4+ (vrtići i niži razredi osnovne škole)
Trajanje: 35 min.

 

19.3., četvrtak, Dom kulture u 13.00 sati

VELIKA GLAVOBOLJA
KAZALIŠNI STUDIO MLADIH HNK U VARAŽDINU

(vesela scenska igra nastala prema igrokazu “Cirkusgrad Ines Škuflić Horvat)


Umjetničko-pedagoško vodstvo: Renata Eldan
Igraju: Leo Cahunek, Marta Čalopek, Antonio Črnila, Dina Drožđek , Inka Eldan, Anja Habjanič, Tessa Fruk, Lea Hiršzon, Mia Kovačić, Damjan Kurtek , Julijana Kurtek, Manuela Prekupec, Fran Šenjug, Hana Topličanec, Ana Torjanac


O predstavi:
Radeći  predstavu istraživali smo kako se riješiti veeelike glavobolje uzrokovane tehnološkim čudima suvremenog svijeta. Na kraju smo u pomoć morali pozvati, a koga drugoga nego… PROFESORA BALTAZARA!


Dob: 6 – 9 godina
Trajanje: 30 min.

 
MALI BOK FEST 2015. u Bjelovaru

MALI BOK FEST 2015. u Bjelovaru

 

Posjetite:

17. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA
ZA DJECU I MLADE
HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ

   BJELOVAR, 16.3. – 19.3.2015., Dom kulture (više informacija u izborniku Događanja)

   Ulazak besplatan!

MALI BOK
   BJELOVAR 13.4. – 20.4.2015., Dom kulture i Bjelovarsko kazalište (više informacija...)

   Organizirano za učenike!


BUM – Bjelovarska umjetnička mladost ili najuspješnija ostvarenja na Lidranu 2015.

    BJELOVAR 16.4.2015., Dom kulture, četvrtak u 19.00 sati (više informacija...)

  Ulazak besplatan!

               

     

 

 
OBAVIJEST O ISPITIMA PROJEKTA SEM

OBAVIJEST O ISPITIMA PROJEKTA SEM

 

Ispiti će se održati u petak 03.10.2014. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta,

Nazorova 9 u Bjelovaru s početkom u 10.00 sati.

Ispit se sastoji od pismenog i nakon toga usmenog dijela.

Kandidati trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i kemijsku olovku.

 
Informacije o potrebnim dokumentima i postupku upisa na Razlikovni program za diplomski studij

Informacije o potrebnim dokumentima i postupku upisa na Razlikovni program za diplomski studij

 

Potrebni dokumenti su:
1. Diploma ili Svjedodžba o završenom školovanju (kopiju + original na uvid)
2. Svjedodžbu mature ili srednje škole (zadnju godinu) za one koji nisu polagali maturu (kopiju + original na uvid)
3. Svjedodžbu 4. razreda srednje škole
4. Domovnica – kopija
5. Rodni list – kopija
6. Dokaz o uplati (uplatnica, ispis Internet bankarstva)
7. Upisni list – možete ga podići u referadi, popuniti i priložiti sa ostalim dokumentima.

 
Upisi počinju 15.09.2014. godine i traju do 15.10.2014., u REFERADI u Bjelovaru (Antuna Branka Šimića 1, Bjelovar), kod voditelja NC Bjelovar Saše Alebića. Svaki radni dan od 15-18h.
 
Podaci za uplatu:
Razlikovni program: 3.800,00 kn
Uplate na: Ekonomski fakultet u Rijeci, Ivana Filipovića 4, 51 000 Rijeka
OIB: 26093119930
Žiro-račun: 2360000-1101586015,
IBAN: HR8623600001101586015
Poziv na broj: (Vaš OIB) – 292 262
Opis plaćanja: Ime i prezime – Razlikovni program za upis na diplomski studij
 
Upisnina: 375,000 kn
Uplate: Ekonomski fakultet u Rijeci, Ivana Filipovića 4,51 000 Rijeka
OIB: 26093119930
Žiro-račun: 2360000-1101586015,
IBAN: HR8623600001101586015
Poziv na broj: (Vaš OIB) – 292 263
Opis plaćanja: Ime i prezime – Razlikovni program za upis na diplomski studij
 
Troškovi NC Bjelovar: 150,00kn
Uplate: Pučko otvoreno učilište Bjelovar, Vladimira Nazora 9, 43000 Bjelovar
OIB: 23214866401
IBAN: HR1124020061100000297
Poziv na broj – (Vaš OIB) – 35121
Opis plaćanja: Ime i prezime – Troškovi NC Bjelovar
 
Pojašnjenja vezana za upis i pohađanje Razlikovnog programa za upis na diplomski studij

 - Programi za stjecanje uvjeta za upis na diplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci dio su programa cjeloživotnog obrazovanja. Drugim riječima, polaznici Programa ne stječu status studenta, pa tako ni studentska prava i obveze.

- Ne priznaju se istoimeni predmeti koji su položeni na našem Fakultetu ili bilo kojem drugom visokom učilištu.

- Studenti iz sjeverne Hrvatske moći će odslušati i polagati neke od predmeta i u našem centru Bjelovar. Raspored predavanja i kolokvija poslati ćemo Vam kada se formira raspored za novu akademsku 2014/2015. godinu.

- Po završetku Programa, odnosno nakon položenih svih ispita, polaznik dobiva potvrdu o završenom Programu u kojoj se navode svi položeni predmeti te postignuti uspjeh.

- Nakon završenog Programa polaznici ne dobivaju stručni ili akademski naziv, nego Potvrdu o završenom Programu.

- Završetkom Programa polaznik ne stječe automatski uvjete za upis na bilo koji drugi ekonomski ili srodni fakultet. Naime, svaki fakultet ima pravo odrediti svoje vlastite uvjete upisa na diplomske studije, koji ne moraju nužno odgovarati uvjetima Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

- Upisi počinju u 9. mjesecu 15.09.2014. do 15.10.2014..

Uz dokumentaciju, prilikom upisa potrebno je priložiti potvrdu o uplati Programa (uplatnica, ispis Internet bankarstva..).
Razlikovni program se sastoji od 4. kolegija i završnog ispita:
Mikroekonomije, Makroekonomije, Međunarodne ekonomije, Izbornog kolegija i završnog rada. Ukupno 30 ECTS bodova.
 
Mail adresa voditelja u NC Bjelovar: salebic@efri.hr (Saša Alebić)

 

 
OBAVIJEST O UPISIMA šk.g. 2014./15.

OBAVIJEST O UPISIMA šk.g. 2014./15.

 

OBAVIJEST O UPISIMA

šk. g. 2014./15.

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA za djecu i odrasle

ENGLESKI i NJEMAČKI, ISPITI PO CEF-u (upis u radnu knjižicu)

OSPOSOBLJAVANJA (upis u radnu knjižicu)
NJEGOVATELJI, DADILJE, MASERKE
SAMOSTALNI KNJIGOVOĐA
KNJIGOVOĐA ZA OPG
RAČUNALNI OPERATOR
WEB DIZAJNER
AutoCAD SPECIJALIST
OSNOVNI POSLOVI ZA:
GRAĐEVINSKA i UGOSTITELJSKA ZANIMANJA
AutoDESK MECHANICAL DESKTOP
SERVISER OSOBNIH RAČUNALA
DIGITALNI FOTOGRAF


OSNOVE INFORMATIKE (za poljoprivrednike, zaposlene, umirovljenike…)

MALA ŠKOLA INFORMATIKE (za učenike osn. škole)

PRIPREME ZA MAJSTORSKE ISPITE
i ISPITE IZ STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI
(15+13 zanimanja, uvjet za otvaranje obrta )

ZAŠTITARI i ČUVARI

OSNOVNA ŠKOLA ZA ODRASLE, besplatno

Upisi tijekom cijele godine, cijene povoljne, plaćanje u ratama!

 
KINO U BJELOVARU

KINO U BJELOVARU

 

KULTURNI I MULTIMEDIJSKI CENTAR BJELOVAR
tel. (043) 217 471
Ivana Viteza Trnskog 8A
43000 Bjelovar


Kulturni multimedijski centar u čijem je sklopu i nova kino dvorana.
Kino blagajna je otvorena u dopodnevnim satima od 10 do 12 sati, a popodne sat vremena prije početka projekcije. Rezervirane ulaznice podignuti najmanje pola sata prije projekcije. BLAGAJNA NE RADI PONEDJELJKOM, niti se ponedjeljkom primaju telefonske rezervacije. Taj će problem biti riješen pokretanjem njihove stranice preko koje će se moći izravno rezervirati.

https://www.facebook.com/pages/Kulturni-i-multimedijski-centar-Bjelovar/681451961932119

 
Dodjela uvjerenja monterima suhe gradnje u HZZ-u PU Bjelovar

Dodjela uvjerenja monterima suhe gradnje u HZZ-u PU Bjelovar

 

2.srpnja 2014. dodjeljena su uvjerenja monterima suhe gradnje.

 
Tiskovna konferencija SEM projekta u Bjelovaru

Tiskovna konferencija SEM projekta u Bjelovaru

 

1. srpnja 2014. održana je tiskovna konferencija projekta SEM u Gradskoj vijećnici.

 
Završni rad montera suhe gradnje

Završni rad montera suhe gradnje

 

Završetak osposobljavanja montera suhe gradnje krajem lipnja 2014.

 

 

 
PROJEKT SEM - BESPLATNE EDUKACIJE E-UČENJEM

PROJEKT SEM - BESPLATNE EDUKACIJE E-UČENJEM

 

   

Edukacije su potpuno besplatne.   


 KOJE PROGRAME MOŽETE POHAĐATI?

Izaberite jedan od obrazovnih programa:

 • Osnivanje i vođenje malih i srednjih trgovačkih društava
 • Turistički animator
 • Ruralni turizam i korištenje fondova
 • Njegovateljica
 • Knjigovodstvo obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG-a)

 

 KAKO ĆE SE ODVIJATI EDUKACIJA?

Edukacija će se odvijati metodama e-učenja i mobilnog učenja.

To je učenje koje se odvija preko računala odnosno mobilnog uređaja, te će svi programi biti dostupni putem Interneta.

Ne morate dolaziti u ustanovu na nastavu, već učite u vremenu kada vam odgovara kod kuće.

Lozinku za pristup odabranom programu dobit ćete prilikom upisa. Također,dobivate i lozinku za pristup zatvorenom e-forumu gdje ćete stalno moći kontaktirati s nastavnikom i drugim polaznicima.

 KAKO SE PRIJAVITI ZA EDUKACIJU?

Javite nam se u Pučko otvoreno učilište, Nazorova 9, Bjelovar na telefonski broj (043) 241 298 ili 095 909 92 14, a podatke možete i poslati e-mailom na adresu info@pou-bjelovar.hr

Prijave zaprimamo do 13. lipnja 2014, godine.

Ostavite nam Vaše kontakt podatke i čekajte naš poziv.
Prednost kod upisa imaju duže nezaposlene osobe.  

Polaznici će dobiti Priručnik o mobilnom i e-učenju koji sadrži upute za pristup  učenju  na daljinu,  te lozinke  za  pristup odabranom  programu  i e-forumu. 

Završna provjera odvijat će se u Pučkom otvorenom učilištu početkom listopada 2014.godine.Na završetku edukacije svi polaznici dobit će Potvrdu o završenom programu edukacije.


 HOĆE LI I UBUDUĆE EDUKACIJA BITI BESPLATNA?
Obzirom Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda samo oni koji se prijave do 13.lipnja 2014. moći će besplatno pohađati edukaciju.

 Prednosti učenja na daljinu

 • mobilnost i fleksibilnost u smislu vremena i prostora
 • možete samostalno odlučiti o slijedu i ritmu učenja
 • veća je dostupnost materijala za učenje
 • novi komunikacijski kanali za suradnju između nastavnika i polaznika novi načini procjene znanja: kvizovi, procjene pomoću računala i slično
 • ušteda vremena
 • e-učionica otvorena je 24 sata dnevno

 
BOK 2014.

BOK 2014.

 

Posjetite predstave i događanja ovogodišnjeg BOK-a!

Prodaja ulaznica na kiosku BOK-a od utorka 15. travnja 2014. g. od 11 sati.

 

Predstava "STILSKE VJEŽBE" odgođena je zbog bolesti glumice,

te je na rasporedu  u četvrtak 1. svibnja 2014. g. s početkom u 20 sati u Domu kulture.

Predstava Bjelovarskog kazališta „ MNOGO VIKE NI ZA ŠTO“,
odigrat će se u srijedu 7. svibnja 2014.
u Domu kulture s početkom u 20 sati.

 

BOK 2014

BOK 2014 a

 
16. SUSRETI HC ASSITEJ BJELOVAR

16. SUSRETI HC ASSITEJ BJELOVAR

 

16. SUSRETI PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE  HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ
BJELOVAR 31.OŽUJKA – 03.TRAVNJA 2014.

HC ASSITEJ i Grad Bjelovar  zajednički organiziraju 16. SUSRETE PROFESIONALNO VOĐENIHKAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a.
Na susretima  će biti prikazano 11 najboljih, predstava dramskih studija iz čitave Hrvatske. Stručni žiri  u sastavu Barbara Rocco glumica,  Jelena Kovačić dramaturginja i Iva Srnec redateljica dodijeliti  će nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko- pedagoški rad dramskim pedagozima/redateljima.

Na sve predstave ulazak je BESPLATAN!

Ponedjeljak, 31.03.2014.
Kazališna družina Pinklec /Dramski studio „Dada“, „Šta“ , 10:00 sati, Dom kulture
DJK B. Mihaljevića u Osijeku, Dramski studio „Palčica“ , 12:00 sati, Dom kulture
Dramski studio INK PULA,  „Škrtac“, 14:00 sati, Dom kulture
Kazalište Virovitica, Dramski studio, „Fantastične priče“, 17:30 sati, Dom kulture

Utorak, 01.04.2014.
Kazalište lutaka Zadar, Dramski studio, „Šuma Striborova“, 09:00 sati, Dom kulture
ZKM, Učilište- Dramski studio, „Antigona“, 14:00 sati, Dom kulture

Srijeda, 02.04.2014.
Dramski studio GK „Zorin dom“ Karlovac, „I u šumi toga ima“, 11:00 sati, Dom kulture
Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava, „ Sunčani grad“, 14:00 sati, Dom kulture
Dramski studio mladih HVAR, „Hvarkinje“, 18:00 sati, Dom kulture
Kazališni studio mladih  HNK u Varaždinu, „Mrtva kraljica“, 19:30 sati, Bjelovarsko kazalište

Četvrtak, 03.04.2014.
Dramski studio POU Velika Gorica „Vremeplov“, 10:00 sati, Dom kulture
Gradsko kazalište Trešnja-, „Ja buka“  (profesionalna produkcija- nije u konkurenciji) 14:00 sati, Dom kulture

DRAMSKA RADIONICA
Ukupno 20  polaznika dramskih studija u dobi od 12-16 godina  sudjelovati će  na radionici Moć scenskog govora i afektivna snaga rečenice pod  vodstvom redateljice Marine Petković Liker  29 i 30. ožujka 2014. u Bjelovaru.
Na ovoj radionici sudionici će se upoznati s vježbama koje razvijaju govornu izražajnost te spajaju logičko i emotivno u govoru. Otkrit će kakvu snagu ima rečenica u tekstu i kako ona postaje govornom rečenicom. Osvijestit će mogućnosti scenskog govora kao komunikacijske akcije te važnost publike u procesu govorenja.
Marina Petković Liker, diplomirala fonetiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Asistentica je na katedri scenskog govora na Akademiji dramske umjetnosti, i predavačica na Učiteljskom Fakultetu u Zagrebu. Radila je kao dramski pedagog i pedagog glasa i govora u Dramskom studiju Tirena i Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih. Režirala je dvadesetak kazališnih, plesnih i autorskih predstava.

 
Mali BOK – fest   7.4. – 13.4.2014.

Mali BOK – fest   7.4. – 13.4.2014.

 

 
NJEGOVATELJI STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

NJEGOVATELJI STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

 

Program osposobljavanja njegovatelja starijih i nemoćnih osoba

4.000 kn - plaćanje u više rata

Prema verificiranom programu MZOS-a, upis u radnu knjižicu

Uvjet za upis: završena osnovna škola

 

 
UPISI – posebna ponuda u 2014. g.

UPISI – posebna ponuda u 2014. g.

 

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA – ENGLESKI I NJEMAČKI

ENGLESKA IGRAONICA – 40 sati – 600 kn (u cijenu uključen udžbenik)
GRUPE 5 – 11 POLAZNIKA – 60 sati – 1.500 kn
GRUPE 3 – 4 POLAZNIKA – 60 sati – 2.200 kn

Plativo u ratama!
Obiteljski popust 10 %
Početak nastave: rujan 2014.

 
SEM-mreža 2013. - 2014.

SEM-mreža 2013. - 2014.

 

 


     SEM MREŽA ULAZ


 

POSLODAVCI

 

Link za UPITNIK:

 

Projekt  SEM - anketa 

  

 

 
Pravo na pristup informacijama 2017

Pravo na pristup informacijama 2017

 

Oblik pdf

Oblik csv

 
Izviješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

Izviješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

 

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu
OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI
Pučko otvoreno učilište Bjelovar
Vladimira Nazora 9, 43000 Bjelovar
Broj telefona: (+385 43) 241 298 Broj telefaxa: (+385 43) 243 557
E-mail: info@pou-bjelovar.hr Web adresa: www.pou-bjelovar.hr
Službenik za informiranje:
Ime i prezime Slobodan Kaličanin
E-mail: info@pou-bjelovar.hr Telefon: (+385 91) 7380 166
Datum početka: 30.01.2017. 11:37 Datum završetka: 30.01.2017. 11:47 (93.139.150.144)
A. ZAHTJEVI U RJEŠAVANJU
1. Zahtjevi preneseni iz 2015. godine
a) broj prenesenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj prenesenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj prenesenih zahtjeva 0
2. Zahtjevi zaprimljeni u 2016. godini
a) broj zaprimljenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj zaprimljenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 6
c) ukupan broj zaprimljenih zahtjeva 6
3. Zbroj zahtjeva koji su bili na rješavanju u 2016. godini (prenesenih zahtjeva iz 2015. godine i zaprimljenih zahtjeva u 2016. godini)
a) ukupan broj zahtjeva za pristup informacijama 0
b) ukupan broj zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 6
c) ukupan broj svih zahtjeva u rješavanju 6
4. Ustupljeni zahtjevi
a) broj ustupljenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj ustupljenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj ustupljenih zahtjeva 0
B. RJEŠAVANJE ZAHTJEVA
5. Zahtjevi riješeni u roku
a) broj riješenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj riješenih za ponovnu uporabu informacija 6
c) ukupan broj riješenih zahtjeva 6

6. Zahtjevi riješeni izvan roka
a) broj zahtjeva za pristup informacijama riješenih izvan roka 0
b) broj zahtjeva za ponovnu uporabu informacija riješenih izvan roka 0
c) ukupan broj zahtjeva riješenih izvan roka 0
7. Zahtjevi riješeni tijekom 2016. godine
a) broj riješenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj riješenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 6
c) ukupan broj riješenih zahtjeva 6
8. Neriješeni zahtjevi
a) broj neriješenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj neriješenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj neriješenih zahtjeva 0
C. ISHOD RJEŠAVANJA ZAHTJEVA
9. Usvojeni zahtjevi
a) broj usvojenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj usvojenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 6
c) ukupan broj usvojenih zahtjeva 6
10. Djelomično usvojeni odnosno djelomično odbijeni zahtjevi
a) broj djelomično usvojenih odnosno djelomično odbijenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj djelomično usvojenih odnosno djelomično odbijenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj djelomično usvojenih odnosno djelomično odbijenih zahtjeva 0
11. Obavijesti izdane sukladno članku 23. stavku 2. ZPPI
a) broj izdanih obavijesti sukladno čl. 23., st.2. ZPPI 0
12. Odbijeni zahtjevi
a) broj odbijenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj odbijenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj odbijenih zahtjeva 0
13. Razlozi za odbijanje zahtjeva za pristup informacijama
a) radi se o informacijama koje se tiču svih postupaka koje vode nadležna tijela u prethodnom i kaznenom postupku za
vrijeme trajanja tih postupaka (čl.15. st.1.)
0
b) radi se o informacijama koje su klasificirane stupnjem tajnosti sukladno Zakonu o tajnosti podataka (NN 79/07, 86/12) (čl.
15., st.2., toč.1. ZPPI)
c) radi se o informaciji koja sukladno Zakonu o zaštiti tajnosti podataka (NN 108/96) predstavlja poslovnu tajnu (čl. 15., st. 2.,
toč.2. ZPPI)
d) radi se o informaciji koja sukladno Zakonu o zaštiti tajnosti podataka (NN 108/96) predstavlja profesionalnu tajnu (čl. 15.,
st. 2., toč.2. ZPPI)
e) radi se o informaciji koja predstavlja poreznu tajnu, sukladno Općem poreznom zakonu (NN 147/08, 18/11, 78/12, 136/12,
73/13, 25/15) (čl. 15., st. 2., toč.3. ZPPI)
f) radi se o osobnim podacima sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (NN 106/12, pročišćeni tekst) (čl. 15., st. 2., toč.4.
ZPPI)
g) radi se informacijama zaštićenim propisima kojima se uređuje pravo intelektualnog vlasništva, a nema izričitoga pisanog
pristanka autora ili vlasnika Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o
0
0
0
0
0
0

autorskom pravu i srodnim pravima (NN br. 167/03, 79/07, 80/11, 141/13, 127/14) (čl. 15., st. 3., toč. 3. ZPPI)
h) radi se o informaciji kojoj je pristup ograničen sukladno međunarodnim ugovorima ili se radi o informaciji nastaloj u
postupku sklapanja ili pristupanja međunarodnim ugovorima ili pregovora s drugim državama ili međunarodnim
organizacijama, do završetka postupka, ili se radi o informaciji nastaloj u području održavanja diplomatskih odnosa (čl. 15., st.
2., toč. 6. ZPPI)
i) u ostalim slučajevima utvrđenim zakonom (čl. 15., st. 2., toč. 7. ZPPI) 0
j) objava informacije bi onemogućila učinkovito, neovisno i nepristrano vođenje sudskog, upravnog ili drugog pravno
uređenog postupka, izvršenje sudske odluke ili kazne (čl. 15., st. 3., toč. 1. ZPPI)
0
k) objava informacije bi onemogućila rad tijela koja obavljaju upravni nadzor, inspekcijski nadzor, odnosno nadzor
zakonitosti, (čl. 15., st. 3., toč. 2. ZPPI)
l) radi se o informaciji koja je u postupku izrade unutar jednog ili među više tijela javne vlasti, a njezino bi objavljivanje prije
dovršetka izrade cjelovite i konačne informacije moglo ozbiljno narušiti proces njezine izrade (čl. 15., st. 4., toč. 1. ZPPI
m) radi se o informaciji nastaloj u postupku usuglašavanja pri donošenju propisa i drugih akata te u razmjeni stavova i
mišljenja unutar jednog ili među više tijela javne vlasti, a njezino bi objavljivanje moglo dovesti do pogrešnog tumačenja
sadržaja informacije, ugroziti proces donošenja propisa i akata ili slobodu davanja mišljenja i izražavanja stavova (čl. 15., st.
4., toč. 2. ZPPI)
n) ako nije bilo osnove za dopunu ili ispravak dana informacije iz čl. 24. ZPPI (čl. 23. st.5., t.3.) 0
o) radi se o informaciji koja se ne smatra informacijom u smislu članka 5. stavka 1. točke 3. ZPPI (članak 23., st.5., t. 4. ZPPI) 0
p) radi se o zlouporabi prava na pristup informacijama - ako jedan ili više međusobno povezanih podnositelja putem jednog
ili više funkcionalno povezanih zahtjeva očito zloupotrebljava pravo na pristup informacijama, a osobito kada zbog učestalih
zahtjeva za dostavu istih ili istovrsnih informacija ili zahtjeva kojima se traži velik broj informacija dolazi do opterećivanja
rada i redovitog funkcioniranja tijela javne vlasti (članak 23., st.5., t. 5. ZPPI)
14. Razlozi za odbijanje zahtjeva za ponovnu uporabu informacija
a) radi se o informacijama koje se tiču svih postupaka koje vode nadležna tijela u prethodnom i kaznenom postupku za
vrijeme trajanja tih postupaka (čl.15. st.1.)
0
b) radi se o informacijama koje su klasificirane stupnjem tajnosti sukladno Zakonu o tajnosti podataka (NN 79/07, 86/12) (čl.
15., st.2., toč.1. ZPPI)
c) radi se o informaciji koja sukladno Zakonu o zaštiti tajnosti podataka (NN 108/96) predstavlja poslovnu tajnu (čl. 15., st. 2.,
toč.2. ZPPI)
d) radi se o informaciji koja sukladno Zakonu o zaštiti tajnosti podataka (NN 108/96) predstavlja profesionalnu tajnu (čl. 15.,
st. 2., toč.2. ZPPI
e) radi se o informaciji koja predstavlja poreznu tajnu, sukladno Općem poreznom zakonu (NN 147/08, 18/11, 78/12, 136/12,
73/13, 25/15) (čl. 15., st. 2., toč.3. ZPPI)
f) radi se o osobnim podacima sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (NN 106/12, pročišćeni tekst) (čl. 15., st. 2., toč.4.
ZPPI)
g) radi se informacijama zaštićenim propisima kojima se uređuje pravo intelektualnog vlasništva, a nema izričitoga pisanog
pristanka autora ili vlasnika Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o
autorskom pravu i srodnim pravima (NN br. 167/03, 79/07, 80/11, 141/13, 127/14) (čl. 15., st. 3., toč. 3. ZPPI)
h) radi se o informaciji kojoj je pristup ograničen sukladno međunarodnim ugovorima ili se radi o informaciji nastaloj u
postupku sklapanja ili pristupanja međunarodnim ugovorima ili pregovora s drugim državama ili međunarodnim
organizacijama, do završetka postupka, ili se radi o informaciji nastaloj u području održavanja diplomatskih odnosa (čl. 15., st.
2., toč. 6. ZPPI)
i) u ostalim slučajevima utvrđenim zakonom (čl. 15., st. 2., toč. 7. ZPPI) 0
j) objava informacije bi onemogućila učinkovito, neovisno i nepristrano vođenje sudskog, upravnog ili drugog pravno
uređenog postupka, izvršenje sudske odluke ili kazne (čl. 15., st. 3., toč. 1. ZPPI)
0
k) objava informacije bi onemogućila rad tijela koja obavljaju upravni nadzor, inspekcijski nadzor, odnosno nadzor
zakonitosti, (čl. 15., st. 3., toč. 2. ZPPI)
l) radi se o informaciji koja je u postupku izrade unutar jednog ili među više tijela javne vlasti, a njezino bi objavljivanje prije
dovršetka izrade cjelovite i konačne informacije moglo ozbiljno narušiti proces njezine izrade (čl. 15., st. 4., toč. 1. ZPPI)
m) radi se o informaciji nastala u postupku usuglašavanja pri donošenju propisa i drugih akata te u razmjeni stavova i
mišljenja unutar jednog ili među više tijela javne vlasti, a njezino bi objavljivanje moglo dovesti do pogrešnog tumačenja
sadržaja informacije, ugroziti proces donošenja propisa i akata ili slobodu davanja mišljenja i izražavanja stavova (čl. 15., st.
4., toč. 2. ZPPI)
n) radi se o povjerljivim statističkim informacijama, sukladno zakonu (Zakon o službenoj statistici NN 103/03, 75/09, 59/12,
12/13)
o) radi se o informacijama za koje korisnik treba dokazati postojanje pravnog interesa 0
p) radi se dijelovima informacije koji sadrže samo logotipe, grbove ili oznake 0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

q) radi se informacijama koje su u posjedu tijela koja pružaju javne usluge radija, televizije i elektroničkih medija 0
r) radi se o informacijama koje su u posjedu obrazovnih i znanstvenoistraživačkih ustanova, uključujući organizacije osnovane
u svrhu prijenosa rezultata istraživanja, škole i ustanove visokog obrazovanja, osim knjižnica ustanova visokog obrazovanja
0
s) radi se o informacijama koje posjeduju ustanove u kulturi, osim knjižnica, muzeja i arhiva, 0
t) radi se informacijama koje se ne prikupljaju u svrhu obavljanja javnog posla. 0
15. Odbačeni zahtjevi
a) broj odbačenih zahtjeva za pristup informacijama 0
b) broj odbačenih zahtjeva za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj odbačenih zahtjeva 0
16. Broj odbačenih zahtjeva prema razlozima odbacivanja
a) nepotpun (čl. 20., st.2. ZPPI) 0
b) nerazumljiv (čl. 20., st.2. ZPPI) 0
c) tijelo ne posjeduje informaciju i nema saznanja gdje se informacija nalazi (čl. 23., st.4. ZPPI) 0
17. Netočna ili nepotpuna informacija (zahtjev za dopunu ili ispravak informacije)
a) broj zaprimljenih zahtjeva za ispravak ili dopunu informacije koji se odnose na pristup informacijama 0
b) broj zaprimljenih zahtjeva za ispravak ili dopunu informacije koji se odnose na ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj zaprimljenih zahtjeva za ispravak ili dopunu informacije 0
18. Broj obustavljenih postupaka
a) ukupan broj obustavljenih postupaka u prvom stupnju 0
D. ŽALBE IZJAVLJENE TIJELU JAVNE VLASTI KAO PRVOSTUPANJSKOM TIJELU
19. Žalbe odbačene od tijela javne vlasti kao prvostupanjskog tijela
a) broj odbačenih žalbi za ostvarivanje prava na pristup informacijama 0
b) broj odbačenih žalbi za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj odbačenih žalbi 0
20. Žalbe usvojene od tijela javne vlasti kao prvostupanjskog tijela
a) broj usvojenih žalbi za ostvarivanje prava na pristup informacijama 0
b) broj usvojenih žalbi za ponovnu uporabu informacija 0
c) ukupan broj usvojenih žalbi 0
E. TROŠKOVI PRUŽANJA INFORMACIJE
21. Visina ukupno ostvarene naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacija
a) ukupan iznos naknade ostvarene pružanjem informacije temeljem zahtjeva za pristup
informacijama
0,00 kn
b) ukupan iznos naknade ostvarene pružanjem informacije temeljem zahtjeva za ponovnu
uporabu informacija
c) ukupan iznos naknade 300,00 kn
F. ISKLJUČIVA PRAVA NA PONOVNU UPORABU INFORMACIJA
22. Ugovori o isključivim pravima na ponovnu uporabu informacija
300,00 kn

a) Navedite broj sklopljenih ugovora o isključivim pravima na ponovnu uporabu informacija 0
23. Nositelji isključivih prava na ponovnu uporabu informacija
a) Popis nositelja isključivih prava na ponovnu uporabu informacija
G. PROPISI
24. Imate li na svojoj internet stranici objavljene zakone i ostale propise koji se odnose na vaše područje rada? Ne
25. Imate li na svojoj internet stranici objavljene opće akte i odluke kojima se utječe na interese korisnika? Ne
26. Imate li na svojoj internet stranici objavljene nacrte podzakonskih i općih akata? (samo za obveznike provedbe
savjetovanja s javnošću)
H. PLANIRANJE I IZVJEŠTAVANJE
27. Imate li na svojoj internet stranici objavljene godišnje planove, programe, upute? Ne
28. Imate li na svojoj internet stranici objavljene strateške dokumente? Ne
29. Imate li na svojoj internet stranici objavljena izvješća o radu? Ne
I. FINANCIJSKA TRANSPARENTNOST
30. Imate li na svojoj internet stranici objavljen proračun, financijski plan ili drugi odgovarajući dokument kojim se
utvrđuju prihodi i rashodi?
31. Imate li na svojoj internet stranici objavljena financijska izvješća odnosno izvješća o izvršenju proračuna ili
financijskog plana?
32. Imate li na svojoj internet stranici objavljene informacije o dodijeljenim bespovratnim sredstvima, sponzorstvima,
donacija ili drugim pomoćima, uključujući popis korisnika i visinu iznosa?
33. Imate li na svojoj internet stranici objavljene informacije o postupcima javne nabave i dokumentaciji za nadmetanje
te informacije o izvršavanju ugovora i druge informacije sukladno zakonu kojim se uređuju javne nabave?
J. ORGANIZACIJA I RAD TIJELA
34. Imate li na svojoj internet stranici objavljene informacije o unutarnjem ustrojstvu s imenima čelnika i voditelja
ustrojstvenih jedinica i njihovim kontakt podacima?
35. Imate li na svojoj internet stranici objavljene zaključke sa službenih sjednica i službene dokumente usvojene na tim
sjednicama?
36. Imate li na svojoj Internet stranici objavljene informacije o radu formalnih radnih tijela iz vaše nadležnosti? Ne
K. INFORMACIJE O USLUGAMA
37. Imate li na svojoj internet stranici objavljene registre i baze podataka ili informacije o registrima i bazama podataka iz
vaše nadležnosti s metapodacima te načinu pristupa i ponovne uporabe? Imate li objavljene uvjete za ponovnu uporabu
(čl.31., st.5.)?
38. Imate li na svojoj internet stranici objavljene informacije o javnim uslugama koje pružate na vidljivom mjestu, s Da
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne

poveznicom na one koji se pružaju elektroničkim putem (e-usluge)?
  pou-bjelovar.hr
39. Imate li na svojoj internet stranici objavljene obavijesti o raspisanim natječajima, dokumentaciju potrebnu za
sudjelovanje u natječajnom postupku i obavijest o ishodu natječajnog postupka?
L. INFORMIRANJE JAVNOSTI
40. Imate li na svojoj internet stranici objavljene obavijesti o načinu ostvarivanja prava na pristup informacijama i
ponovne uporabe, podatke za kontakt službenika za informiranje, obrasce za ostvarivanje prava te visinu naknade?
41. Imate li na svojoj internet stranici objavljene odgovore na najčešće postavljana pitanja, o načinu podnošenja upita
građana i medija?
M. PONOVNA UPORABA INFORMACIJA
42. Imate li na svojoj internet stranici objavljene registre i baze podataka ili informacije o registrima i bazama podataka iz
vaše nadležnosti s metapodacima te načinu ponovne uporabe?
43. Imate li na svojoj internet stranici objavljene uvjete za ponovnu uporabu (čl. 31., st.5.)? Ne
44. Imate li na svojoj internet stranici objavljene ugovore o isključivim pravima (čl. 34., st.6.)? Ne
N. JAVNOST RADA SUKLADNO ČLANKU 12. ZPPI
45. Objavljujete li na internet stranici dnevni red sjednica kolegijalnih službenih tijela, vrijeme održavanja i informacije o
načinu rada?
46. Postoje li objavljene informacije o mogućnostima neposrednog uvida u rad tijela (prisustvovanja sjednici), broju
osoba koje mogu prisustvovati sjednici kao i načinu prijavljivanja?
47. Je li Vaše tijelo javne vlasti obveznik dostave dokumenata u Središnji katalog službenih dokumenata RH sukladno čl.
10a. ZPPI?
50. Je li vaše tijelo javne vlasti obveznik provedbe savjetovanja s javnošću sukladno čl. 11. ZPPI? Ne
53. Provedba savjetovanja s javnošću
a) Navedite broj provedenih savjetovanja s javnošću sukladno čl.11., st.2. ?
b) Ako ste provodili savjetovanja, istaknite poveznicu na mjesto na kojem su objavljeni
dokumenti za savjetovanja na internet stranici.
54. Trajanje savjetovanja s javnošću
a) Navedite prosječnu duljinu trajanja savjetovanja sukladno čl.11., st.3. u danima?
56. Navedite način provođenja savjetovanja i poveznicu na mjesto gdje se objavljuju savjetovanja.
57. Postoji li zamjena za odsutnog službenika za informiranje? Ne
58. Jeste li pohađali edukaciju o ZPPI tijekom 2016. godine? Ne
59. Edukacije o ZPPI tijekom 2016. godine. Ako ste pohađali edukacije, navedite koje:
60. Označite aspekte primjene ZPPI u kojima bi Vam koristila dodatna edukacija
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne

- Postupanje po zahtjevima za pristup informacijama
61. Jeste li primijenili upitnik za samoprocjenu kvalitete primjene ZPPI u Vašem tijelu javne vlasti koji je dostupan na
internet stranici Povjerenika za informiranje?
NE, ali namjeravamo to učiniti
tijekom 2017. godine

http://pou-bjelovar.hr/images/uploads/Godisnje_izvjesce_2016.pdf

http://pou-bjelovar.hr/images/uploads/izvjesce_2016.csv

 

 
Godišnje izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2015. godinu

Godišnje izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2015. godinu

 

 
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “POBOLJŠANJE KAPACITETA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BBŽ II”

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “POBOLJŠANJE KAPACITETA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BBŽ II”

 

15. siječnja 2016 u Velikoj dvorani HGK - Županijske komore Bjelovar održana je završna konferencija Projekta.

 

 

 

 

 

 
STEM

STEM

 

Slike sa pozivne konferencije projekta Gimnazije Bjelovar "STEM za svakoga" održane 15. prosinca 2015.

 

 

 
Dan profesionalnog usmjeravanja 29.04.2014.

Dan profesionalnog usmjeravanja 29.04.2014.

 

U organizaciji HZZ PU Bjelovar u hotelu "Turist" Bjelovar održan je dan profesionalnog usmjeravanja za učenike osnovnih škola naše županije.

Odgovor na pitanje "Kamo dalje?" i "Što izabrati?" učenici su potražili od djelatnika zavoda, srednjih škola, Pučkog otvorenog učilišta, MUP-a, HOK-a, visokoškolskih institucija i gradske knjižnice pri čemu su im pomogli njihovi profesori i nastavnici. 

Nakon uvodne riječi ravnateljice HZZ PU Bjelovar gđe. Dijane Zekić Kereži mladom naraštaju obratili su se gradonačelnik gosp. Antun Korošec i župan gosp. Damir Bajs istaknuvši kako o sadašnjem odabiru zanimanja mladih ovisiti kakav će grad i županija biti sutra. Nakon svečanog otvorenja dužnosnici su obišli sve izložbene punktove i uvjerili se u bogatu ponudu programa nastavka školovanja za mlade.

Program je završen u 14 sati, a za sve stručne suradnike osnovnih i srednjih škola organizirana je radionica.

Bez obzira na dob, pozivamo Vas za ispunjavanje anonimne ankete HZZ-a u kojoj ćete saznati puno toga o sebi na sljedećem linku samoprocjena.hzz.hr

 
Djed Mraz 2013

Djed Mraz 2013

 

 

 
SEM projekt za tržište rada

SEM projekt za tržište rada

 

POU Bjelovar partner u novom projektu

U Županijskoj palači u četvrtak 7. studenog 2013.  predstavljen je novi projekt Gospodarske škole
Varaždin financiran sredstvima Europske unije.

Projekt pod nazivom SEM – Sektorski edukacijski model čiji je cilj jačanje kapaciteta ustanova za
obrazovanje odraslih, poboljšanje znanja i vještina te poticanje na samozapošljavanje i zapošljavanje
u sektorima poljoprivrede, turizma i skrbi za starije osobe, a sve u skladu s potrebama tržišta.

Osnovna ideja projekta je istražiti tržište rada te ustanoviti koja su deficitarna zanimanja, a
sudjelovanjem u SEM projektu omogućuje se nezaposlenima u tim sektorima da svoje dosadašnje
znanje i iskustva unaprijede i poboljšaju, a samim time steknu priliku za samozapošljavanje i
zapošljavanje. Idejom projekta i samim konceptom zadovoljni su i organizatori.

Vrijednost Projekta je 181.822 eura koji se provodi u sklopu IPA IV. komponente - razvoj ljudskih
potencijala, a EU sufinancira 81,72 posto ukupnog iznosa. Projekt će omogućiti besplatno
obrazovanje odraslih u sektorima poljoprivrede, turizma i brige za starije i to metodom učenja na
daljinu, a osim u Varaždinskoj, sljedećih godinu dana provodit će se u Bjelovarsko-bilogorskoj,
Šibensko-kninskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

- Istraživali smo tržište rada, željeli smo naći koja su to znanja koja su najpotrebnija u svim ovim
županijama. Stoga će za nekoliko mjeseci, kada bude gotov softver za e-learning, zainteresirani moći
upisati u pet besplatnih programa obrazovanja odraslih: Njegovateljica, Turistički animator,
Knjigovodstvo OPG-a, Korištenje EU fondova u ruralnom turizmu te Poslovanje malih i srednjih
poduzeća - rekla je ovom prilikom Gordana Kokanović- Krušelj, voditeljica projekta.

Također je napomenula kako će besplatni programi obrazovanja biti uglavnom namijenjeni
nezaposlenim osobama, no svi zainteresirani moći će se prijaviti za sudjelovanje.

Partneri na projektu Gospodarskoj školi Varaždin su POU Obris iz Požege, POU Bjelovar i Šibenik te
Ivora - škola informatike Varaždin. Suradnici na projektu SEM su Područne službe HZZ-a u svim
partnerskim županijama i Hrvatska poljoprivredna komora.

 
Gradonačelnik sa pletiljama u Pučkom otvorenom učilištu

Gradonačelnik sa pletiljama u Pučkom otvorenom učilištu

 

 
Poziv u Edinburgh 2014. !!!

Poziv u Edinburgh 2014. !!!

 

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! Poziv u Edinburgh 2014. !!!Poziv u Edinburgh 2014. !!!Poziv u Edinburgh 2014. !!!Poziv u Edinburgh 2014. !!!Poziv u Edinburgh 2014. !!!
 
3. Komedija Fest u Bjelovaru

3. Komedija Fest u Bjelovaru

 

 
Ceker za laptop

Ceker za laptop

 

Grad Bjelovar se uključio kao partner u projekt "Ceker za laptop" čiji je nositelj Udruga tradicijske kulture Petrine pletilje. Cilj projekta je razvoj socijalnog poduzetništva kroz djelatnosti korisnika, s naglaskom na malo žensko poduzetništvo, zapošljavanje i samozapošljavanje kao oblike osiguranja materijalne egzistencije žena žrtava obiteljskog nasilja, nezaposlenih i žena s teškoćama u ostvarivanju sredstava za život na području Grada Bjelovara.

U Projekt je uključena i Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara, kao korisnik, čije će članice proći edukaciju u Udruzi Petrine pletilje te ostvariti certifikat koji će biti upisan u njihove radne knjižice. Planira se kroz ovaj Projekt educirati najmanje desetak članica zadruge Pružimo ruke u 2013. godini. Educirane članice će dalje nastaviti provoditi edukacije za stjecanje vještina ručne izgrade i osposobljavanja budućih članica i ostalih zainteresiranih nezaposlenih žena, za proizvodnju predmeta, uporabnih suvenira, cekera za prijenosno računalo i drugih predmeta od posebnih ekoloških materijala.

Edukacija se odvija u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! Ceker za laptopCeker za laptopCeker za laptopCeker za laptopCeker za laptopCeker za laptopCeker za laptop
 
Lijepo putovanje Lijepom Našom

Lijepo putovanje Lijepom Našom

 

U suradnji s Produkcijom Z -  predstava za djecu nižih razreda osnovne škole

LIJEPO PUTOVANJE LIJEPOM NAŠOM

Nastavnik vodi djecu na ekskurziju od Dubrovnika do Vukovara.

U svakoj od naših regija upoznaju se s njihovim običajima i karakteristikama  kroz priču i songove karakteristične za taj kraj.

Svako dijete  dobije knjižicu (vodič) s opisom mjesta koje smo posjetili.

Po odigranoj predstavi poklanjamo originalni audio CD svakoj školi koja je posjetila predstavu.

 

17. 09. 2013. u Domu kulture Bjelovar

 

 
LUTKARSKA RADIONICA

LUTKARSKA RADIONICA

 

U sklopu MALOG BOK-a od 22. do 25. ožujka 2013. godine u Bjelovaru pod vodstvom lutkarice Natalie Murat Dean održana je radionica lutkarstva za djecu i odrasle.

Lutke

Lutke 2

Lutke 3

Lutke 4

Lutke 5

Lutke 6

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! LUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICALUTKARSKA RADIONICA
 
NOVO! Osposobljavanje za DADILJE!

NOVO! Osposobljavanje za DADILJE!

 

NOVO!

Osposobljavanje za

DADILJE!

Tel: 043/241-298
e-mail: info@pou-bjelovar.hr

 
Engleski jezik u Škotskoj za tinejdžere (13 do 18 godina)!

Engleski jezik u Škotskoj za tinejdžere (13 do 18 godina)!

 

Skotska

skotska

skotska

skotska

skotska

skotska

skotska

 
Osnove obrade digitalne fotografije

Osnove obrade digitalne fotografije

 

40 sati, 700 kn plativo u 2 rate


Softveri za obradu digitalne fotografije
(Na poklon CD s besplatnim programima)

Postavljanje programa za obradu digitalne fotografije

Digitalna slika i grafički formati, opcije i  koncepti boje

Prebacivanje fotografija s medija za pohranu (memo kartica, mobitela) na tvrdi disk i na druge medije za pohranu

Organiziranje fotografija na mediju za pohranu

Priprema i obrada fotografije

Efekti nad digitalnom fotografijom

Najbolja praksa u uređivanju digitalne fotografije

Priprema fotografija za on-line razmjenu

Panoramske fotografije

Podjela fotografije na manje

Izrada foto-albuma

Priprema za ispis fotografija

 
USAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOM

USAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOM

 

USAVRŠAVANJE  DJELATNIKA  KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOM

USPJEŠNA SURADNJA s HAC-om u 2012. g.

Realizacija programa tijekom 2011.i 2012. USAVRŠAVANJE ZA POSLOVE REFERENTA/ICE UPRAVLJANJA I NADZORA CESTOVNIM PROMETOM, stručni voditelji g. Josip Mostovac i g. Davor Bićanić

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! USAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOMUSAVRŠAVANJE DJELATNIKA KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOM
 
Tradicionalno druženje s umirovljenicima

Tradicionalno druženje s umirovljenicima

 

TRADICIONALNO DRUŽENJE S UMIROVLJENICIMA, BIVŠIM DJELATNICIMA POU POVODOM BOŽIĆNIH I NOVOGODIŠNJIH BLAGDANA

 

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! Tradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicimaTradicionalno druženje s umirovljenicima
 
OSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKE

OSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKE

 

OSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKE

U suradnji s Gradom Bjelovarom program se realizira od 2006. g.
Do sada je edukaciju završilo 150 bjelovarskih umirovljenika.
šk. g. 2011./2012.
 

Predavač Slobodan Kaličanin

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! OSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKEOSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKEOSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKEOSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKEOSNOVE INFORMATIKE ZA UMIROVLJENIKE
 
SURADNJA S HZZ PS BJELOVAR

SURADNJA S HZZ PS BJELOVAR

 

SURADNJA S HZZ PS BJELOVAR

šk. g. 2011./2012.

OSPOSOBLJAVANJE ZA OBAVLJANJE POMOĆNIH POSLOVA U ZANIMANJU PRIPREMATELJ PIZZE

Predavačice: Jasna Ivanišević, Mirica Hegedušić-Čordašev
hzz_2

OSPOSOBLJAVANJE ZA OBAVLJANJE POMOĆNIH POSLOVA U ZANIMANJU KONOBAR

Predavači: Evelina Krapec, Dalibor Ivanišević, Mirica Hegedušić-Čordašev
hzz_1


OSPOSOBLJAVANJE ZA POSLOVE SASTAVLJAČA ALUMINIJSKE STOLARIJE


Predavači: Mirica Hegedušić-Čordašev, Darko Hrgovan

hzz_3

OSPOSOBLJAVANJE ZA JEDNOSTAVNE POSLOVE FOTOGRAFIRANJA I GRAFIČKE PRIPREME DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Predavači: Mirica Hegedušić-Čordašev, Krešimir Ivanček, Miroslav Brletić

hzz_4

 
Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”

Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”

 

Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”

U prostoru Udruge slijepih Bjelovar u Trumbićevoj ulici u Bjelovaru, 27. rujna 2011. započeo je ciklus informatičkih edukacija za tri člana, kao dio projekta „Informatika mijenja mogućnosti“ kojega financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u iznosu od 120.000,00 kuna. Projekt se provodi od 1.6.2011. godine do 31.5.2012. godine. Projektni prijedlog izradila je Razvojna agencija Sjever-DAN d.o.o. ured u Bjelovaru, te ima ulogu voditelja projekta.

Za potrebe projekta, kupljena su tri računala te potreban softver prilagođen slijepim osobama bez kojega nije moguće koristiti računalo. Informatičku edukaciju po programu Računalnog operatera provodi Pučko otvoreno učilište Bjelovar, nakon čega će polaznici, ukoliko uspješno polože završni ispit, dobiti certifikate o stručnoj osposobljenosti uz upis u radnu knjižicu. Cilj edukacije je omogućiti slijepim i slabovidnim osobama lakše zapošljavanje te zadržavanje radnog mjesta. Kroz projekt zaposlena je jedna osoba za rad u Udruzi slijepih Bjelovar na 50% radnog vremena koja je ujedno i član udruge, za vrijeme provedbe projekta.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”Edukacija za članove Udruge slijepih Bjelovar u sklopu projekta “Informatika mijenja mogućnosti”
 
U suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČ

U suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČ

 

U suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČ

           
Obrazovni programi realizirani u vremenu od 22. 09. 2011. do 24. 11. 2011. prema zahtjevima Projekta Centra za zapošljavanje osoba s invaliditetom koji je financiran sredstvima IPA programa komponenta IV.

 


Svečana podjela uvjerenja završenim polaznicima u prostoru POU

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! U suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČU suradnji s USTANOVOM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU OSOBA S INVALIDITETOM SUVENIR NOVA SIRAČ
 
MALA ŠKOLA INFORMATIKE

MALA ŠKOLA INFORMATIKE

 

MALA ŠKOLA INFORMATIKE - subotom

šk. g. 2011./2012.
Predavačica Adriana Ređep-Matošević

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! MALA ŠKOLA INFORMATIKEMALA ŠKOLA INFORMATIKEMALA ŠKOLA INFORMATIKE
 
USPJEŠNA SURADNJA s HAC-om tijekom 2011.

USPJEŠNA SURADNJA s HAC-om tijekom 2011.

 

USAVRŠAVANJE  DJELATNIKA  KOJI RADE NA POSLOVIMA NADZORA I UPRAVLJANJA CESTOVNIM PROMETOM

USPJEŠNA SURADNJA s HAC-om tijekom 2011. g.

USPJEŠNA SURADNJA s HAC-om tijekom 2011.USPJEŠNA SURADNJA s HAC-om tijekom 2011.Priručnik za stručno usavršavanje radnika na poslovima referent nadzora i upravljanja prometom

polaznici djelatnici HAC-a (popis COKP-i):

COKP-a BRINJE
COKP-a ČEPIN
COKP-a DUGOPOLJE
COKP-a ĐAKOVO
COKP-a IVANJA REKA
COKP-a KUTINA
COKP-a LUČKO
COKP-a MALA KAPELA
COKP-a OKUČANI
COKP-a PERUŠIĆ
COKP-a SISAK
COKP-a SLAVONSKI BROD
COKP-a SVETI ROK
COKP-a VARAŽDIN
COKP-a ŽUPANJA

 
UREĐENJE PROSTORA U PRIZEMLJU ZGRADE

UREĐENJE PROSTORA U PRIZEMLJU ZGRADE

 

UREĐENJE PROSTORA U PRIZEMLJU ZGRADE

tijekom ljeta 2011.

Uređenje prostora u prizamlju zgradeUređenje prostora u prizamlju zgradeUređenje prostora u prizamlju zgrade

nakon obavljenih radova djelatnika Beming-a

 
IPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA

IPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA

 

logo_ipa

 GRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVA

 PROJEKT: MREŽA INFORMATIČKIH ŠKOLA PRI USTANOVAMA ZA TRAJNU NAOBRAZBU U RURALNIM I  SEMIURBANIM  SREDINAMA

 

NOSILAC PROJEKTA:
Pučko otvoreno učilište Križevci

PARTNERI:
Pučko otvoreno učilište Bjelovar
Pučko otvoreno učilište Daruvar
Pučko otvoreno učilište Obris, Požega

Projekt je u sklopu IPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA, GRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVA, te financiran bespovratnim sredstvima iz predpristupne pomoći EU za razdoblje od 2007.-2013. godine. Nosilac projekta je Pučko otvoreno učilište Križevci a partneri su Pučko otvoreno učilište Bjelovar, Pučko otvoreno učilište Daruvar i Pučko otvoreno učilište Obris.

OPĆI CILJ PROJEKTA je povećati uključenost teže zapošljivih odraslih osoba u programe dodatnog ITC obrazovanja u ruralnim i semiurbanim sredinama.

 
Kliknite na sliku za veći prikaz! IPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALAIPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA
 
GRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVA

GRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVA

 

Dana 11.11.2010. godine u Križevcima održana je tiskovna konferencija u 11 sati u  POU Križevci. Javnosti je predstavljen projekt Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u raralnim i semiurbanim sredinama.

 

Projekt je u skolpu IPA IV: RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA, GRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVA, te financiran bespovratnim sredstvima iz predpristupne pomoći EU za razdoblje od 2007.-2013. godine. Nosilac projekta je Pučko otvoreno učilište Križevci a partneri su Pučko otvoreno učilište Bjelovar, Pučko otvoreno učilište Daruvar i Pučko otvoreno učilište Obris.

 

OPĆI CILJ PROJEKTA je povećati uključenost teže zapošljivih odraslih osoba u programe dodatnog ITC obrazovanja u ruralnim i semiurbanim sredinama.


Suradnici su:

 • Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Križevci
 • Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Bjelovar
 • Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU požega
 • Udruženje obrtnika Grada Požege
 • Udruga invalida Križevci
 • Udruga invalida Bjelovar
 • POINT - Križevci

 

GRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVAGRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVAGRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVAGRANT SHEMA: REGIONALNA MREŽA LOKALNIH OBRAZOVNIH USTANOVA

 
 
 
Kontakt
 

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR


V. Nazora 5b

43 000 Bjelovar


OIB 23214866401

IBAN HR 11 24020061100000297

Tel. +385 43 241 298

Tel/fax +385 241 557

info@pou-bjelovar.hr

kontakt@pou-bjelovar.hr


 
article-icon-04
 

Obavijest

Poštovani naši polaznic-i/e i pratitetlji-i/ce, zbog pandemije koronavirusa i u skladu s mjerama Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike…

date-icon 16.03.2020.

Počeli su upisi učenja stranih jezika, imamo datume dogovora za početni njemački i engleski

Grupa učenja početne razine njemačkog jezika, prvog stupnja A1/1 prvi dogovor ima u četvrtak, 5. rujna u 18 sati u prostoru Pučkog otvorenog…

date-icon 04.09.2019.

OSPOSOBLJAVANJEM ZA CVJEĆARA U POU BJELOVAR DO NOVOG RADNOG MJESTA

Nepunih mjesec dana otkako je POU Bjelovar dobio Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu Programa osposobljavanja za obavljanje…

date-icon 02.07.2019.

POČEO “TECH4KIDS” ZA BJELOVARSKE OSNOVNOŠKOLCE

Od samog prvog dana, s micro:bitovima u rukama sedamdesetak bjelovarskih osnovnoškolaca uplovilo je u svijet programiranja. Predstavljaju se pomoću…

date-icon 19.06.2019.

BJELOVARSKI SVIJET KERAMIKE U STROSSMAYEROVOJ ULICI

Izložbom u izlogu Gradskog muzeja Bjelovar u Strossmayerovoj ulici, koju je ovog vikenda otvorila naša najmlađa polaznica Hana Berak, Pučko otvoreno…

date-icon 17.06.2019.

17. BOK fest

date-icon 29.04.2019.

DRŽAVNA ŠKOLA ZA JAVNU UPRAVU I POU BJELOVAR ZAJEDNO U IZOBRAZBI SLUŽBENIKA GRADA

U Bjelovaru, 23. travnja 2019. Programi edukacija Državne škole za javnu upravu (DŠJU) od sada će biti dostupniji službenicima gradova i općina.…

date-icon 26.04.2019.

Veliki interes za 17. BOK fest

Dragi naši ljubitelji kazališta, zbog velikog interesa za nekoliko predstava na ovogodišnjem BOKfestu za koje su ulaznice prodane već prvoga dana,…

date-icon 23.04.2019.

PRODAJA KARATA ZA PREDSTAVE 17. BOK festa POČINJE U ČETVRTAK, 18. TRAVNJA U 10 SATI

Program 17. BOK festa koji se ove godine održava od 27. travnja do 11. svibnja bit će najavljen 18. travnja (četvrtak) 2019. godine u 9.30 sati,…

date-icon 16.04.2019.

BOK FEST 2019.

Bjelovarski odjeci kazališta 17-tu godinu za redom donose nam najbolje… Pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, pod vodstvom umjetničkog direktora…

date-icon 05.04.2019.

ZAVRŠEN TEČAJ „OSNOVE INFORMATIKE – e-Građanin“ U SKLOPU PROJEKTA UDRUGE TJELESNIH INVALIDA BJELOVAR

„Jako sam zadovoljna jer sam potaknuta željom da nešto naučim – da, iako sam u mirovini, budem aktivna. Ja sam krenula s jednim osnovnim znanjem…

date-icon 03.04.2019.

OVAJ VIKEND OBILJEŽILE PREMIJERE BJELOVARSKOG KAZALIŠTA

Bjelovarsko kazalište za Mali BOK svoje sugrađane, male i velike, počasti novim predstavama. Ovaj put publika je uživala u lutkarskoj izvedbi…

date-icon 18.03.2019.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR PARTNER U PROJEKTU TECH4KIDS BJ

Uspjeh radionica programiranja s microbitovima doniranim bjelovarskoj Knjižnici u sklopu projekta Nenada Bakića “STEM revolucija u knjižnicama”,…

date-icon 16.03.2019.

MALI BOK I OVE GODINE OKUPIO BJELOVARSKU UMJETNIČKU MLADOST

Najbolji scensko-kazališni nastupi na „LiDraNu“ osnovnih i srednjih škola Bjelovara i ove su godine predstavljeni u sklopu Malog BOK-a. Monolozi,…

date-icon 15.03.2019.

OTVOREN MALI BOK 2019.

„Kaštankom“ predstavom koja je u proteklih godinu i pol osvojila svijet započeo je Mali BOK, kazališni festival za djecu u Bjelovaru. Nastala…

date-icon 14.03.2019.

UĐITE U SVIJET DIGITALNE TEHNOLOGIJE S PUČKIM OTVORENIM UČILIŠTEM BJELOVAR

Pučko otvoreno učilište Bjelovar ovih će zimskih praznika, od 7. do 11. siječnja otvoriti vrata za osnovnoškolce od sedam do deset godina, koje…

date-icon 20.12.2018.

KLJUČ OČUVANJA ZDRAVLJA MOZGA NAJVEĆIM JE DIJELOM U NAŠIM RUKAMA

„Izuzmemo li dob i genetiku, zdrava prehrana (mediteranska), redovita tjelesna aktivnost, nošenje sa stresom u svakodnevnom životu, vježbe moždanih…

date-icon 20.11.2018.

POU BJELOVAR NA SUSRETU S PODUZETNICIMA GRADA BJELOVARA

Pučko otvoreno učilište Bjelovar ustanova je za obrazovanje odraslih koja kreira, planira, izrađuje i donosi i provodi  programe formalnog…

date-icon 14.11.2018.

OKRUGLI STOL „OBRAZOVANJE ODRASLIH ZA POTREBE TRŽIŠTA RADA“

U organizacija Područnog ureda Bjelovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog učilišta Bjelovar održan je okrugli stol u povodu Trećeg…

date-icon 13.11.2018.

12. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA U BJELOVARU

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da se Pučko otvoreno učilište Bjelovar ove godine uključuje u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja…

date-icon 02.10.2018.

UPISI U 2018./2019. g

POU Bjelovar vrši upise u obrazovne programe. Postanite konkurentni na tržištu rada! Odaberi jedan od programa i postani polaznik Pučkog otvorenog…

date-icon 06.09.2018.

BOK FEST 2018

OBAVIJEST O IZMJENI POČETKA PREDSTAVE Početak mjuzikla "JALTA, JALTA" 11.5.2018. u Školsko-športskoj dvorani je u 21:00 sat.   Organizator…

date-icon 20.04.2018.

HIT PREDSTAVA OTPISA(NE)

Predstava: OTPISA(NE) Kazalište: KAZALIŠTE MORUZGVA Redatelj: NIKOLA ZAVIŠIĆ Mjesto: DOM KULTURE BJELOVAR DAN, SAT: petak 13.4.2018 u 20.00 sati…

date-icon 26.03.2018.

MALI BOKfest 2018

date-icon 12.03.2018.

KOMEDIJA POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE

Dom kulture Bjelovar, subota 3. veljače 2018. u 20 sati BINOCULAR TEATAR/TEATAR 2000 Vilim Matula/Siniša Labrović: "POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE"…

date-icon 16.01.2018.

Predstava “Posljednja Freudova seansa” 23.9.2017.

U Domu kulture u Bjelovaru u subotu 23. rujna 2017. u 19 sati gostuje Planet Art iz Zagreba predstavom "Posljednja Freudova seansa".   Prodaja…

date-icon 15.09.2017.

OBAVIJEST O UPISIMA 2017./2018.

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA za djecu i odrasle ENGLESKI, NJEMAČKI i TALIJANSKI ISPITI PO CEF-u (upis u radnu knjižicu) OSPOSOBLJAVANJA (upis u radnu…

date-icon 11.09.2017.

43JAM 2017

date-icon 12.06.2017.

BOKFEST 2017

date-icon 21.04.2017.

19. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a

HC ASSITEJ i GRAD BJELOVAR zajednički organiziraju 19. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a. Pozivamo sve gledatelje…

date-icon 20.03.2017.

JAVNI POZIV POLJOPRIVREDNICIMA i MALIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

Upućujemo poziv svim zainteresiranim poljoprivrednicima i malim poljoprivrednim gospodarstvima da se jave na seminar u svezi bespovratne potpore…

date-icon 24.02.2017.

HIT predstava u petak 24. veljače 2017. u Domu kulture u 20:00 sati PlanetArt: “RITINA ŠKOLA”

  Willy Russel RITINA ŠKOLA ULOGE: Pravdan Marko Torjanac Rita Nataša Janjić Prijevod, adaptacija, scenografija i režija: Marko Torjanac…

date-icon 16.02.2017.

MALI BOKFEST 2017

date-icon 13.02.2017.

Predstava Ludens Teatara u Bjelovaru

Pozivamo Vas na komediju Ludens Teatra iz Koprivnice u nedjelju 20. studenog 2016. s početkom u 20 sati u Domu kulture Bjelovar "Kazalište što,…

date-icon 07.11.2016.

OBAVIJEST O UPISIMA 2016./2017.

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA za djecu i odrasle  ENGLESKI, NJEMAČKI i TALIJANSKI ISPITI PO CEF-u (upis u radnu knjižicu)  OSPOSOBLJAVANJA…

date-icon 29.08.2016.

OBAVIJEST O UPISIMA STRANI JEZICI 2016./2017.

Učilište omogućuje učenje engleskog,  njemačkog i talijanskog jezika za sve uzraste. Nastava za polaznike škole stranih jezika počinje…

date-icon 29.08.2016.

BJELOVARSKO KULTURNO LJETO 2016 - LJETNO KINO 5

Pozivamo Vas na besplatnu projekciju  Gradski muzej srijeda 31.08.2016. u 21.00 sat Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao "The 100-Year-Old…

date-icon 29.07.2016.

43 JAM Vol2

Drugi po redu “43 JAM“ Bjelovar će u sklopu “Bjelovarskog kulturnog ljeta 2016“ ugostiti sportaše, umjetnike i izvođače iz Splita, Rijeke,…

date-icon 23.06.2016.

BOKFEST 2016

Ulaznice po cijeni 25 kn parter i 2o kn balkon možete kupiti u BOK kućici na Korzu Radnim danom od 9:00 do 13:00 i od 14:00 do 18:00 sati, Vikendom…

date-icon 21.04.2016.

Otvorenje ASSITEJ-a 2016. u Bjelovaru

Započeo 18. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ

date-icon 11.04.2016.

11.-15.4.2016., Bjelovar, Dom kulture i Bjelovarsko kazalište

HC ASSITEJ i GRAD BJELOVAR zajednički organiziraju 18. SUSRETE PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ-a. Na susretima će…

date-icon 05.04.2016.

O MALOM BOK-u 2016

Na Malom BOK-u 2016 izvedeno je 5 predstava u 13 izvođenja. Predstave je pogledalo oko 2500 djece predškolske i školske dobi.  

date-icon 21.03.2016.

MALI BOK 2016

10. ožujka 2016. , četvrtak, u Bjelovarskom kazalištu u 19:00 sati Pozivamo Vas na B.U.M. - Bjelovarska umjetnička mladost ili reprizu najuspješnijih…

date-icon 10.03.2016.

LIJEPOM NAŠOM U BJELOVARU

Pozivamo Vas na javno snimanje emisije serijala HTV-a LIJEPOM NAŠOM u Bjelovaru. Ljubitelji popularne tamburaške glazbe, folklora i tradicije moći…

date-icon 16.02.2016.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA E-PALE 2015

U hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu, 2. prosinca, 2015 održana je Završna konferencija projekta E-PALE Hrvatska, e-platforma za obrazovanje…

date-icon 03.12.2015.

Komedija “STILSKE VJEŽBE”

17. listopada 2015. u Domu kulture u 20 sati Stilske vježbe su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom te je zbog svoje…

date-icon 09.10.2015.
 
 
 
BOK